Erdoğan'dan Davutoğlu'na yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Lafla tehdit olmaz. Bunlar söyleyebileceklerini ortaya dökmelerinde fayda var. Bizim endişemiz yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun 7 Haziran ile seçimin tekrar edildiği 1 Kasım 2015 sürecine ilişkin, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Öyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda onlar bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İDLİB

>> İdlib'le ilgili gelişmelerde 'Bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil.

>> İdlib'de 9 ve 10 nolu gözlem kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Sayın Putin'le yaptığımız görüşme sonrası gerekli uyarılar yapıldı.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

>> BM Genel Kurulu'nda Sayın Trump'la bir araya geleceğiz. Orada da yine bu konuları ele alacağız.

>> 20 mil konusunda Amerikalı heyetin biraz daha daraltma gibi bir durumları oldu. Arkadaşlarımız bu konuda geçici de olsa mutabakat sağladı.

RUSYA'DAN SU-57 ALINACAK MI?

>> Bakanlıklarımız muhataplarıyla görüşmeyi sürdürüyor. 25 milyar dolar gibi bir ihracat hacmine ulaşmış olan Türkiye-Rusya 100 milyar doları hedeflemiş vaziyette. F-35'ler konusunda ABD şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabii başımızın çaresine bakacağız. Şartlar masaya yatırılarak ortak üretim kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız.

DAVUTOĞLU'NA YANIT

>> Bizim bunlar derdimiz değil. Biz artık AK Parti olarak şu anda tarih yazar konumdayız. AK Parti hamdolsun ulusal olmaktan uluslararası boyuta çıkmış bir parti konumundadır. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunların hepsini söylesinler. Öyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda onlar bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Ama bizim bir endişemiz yok. Bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp şu anda CHP'nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bunlar derdimiz değil. AK Parti olarak adeta bir tarih yazar durumdayız. AK Parti ulusal olmaktan uluslararası bir parti olma durumuna çıkmış durumdayız. Lafla tehdit olmaz. Bunlar söyleyebileceklerini ortaya dökmelerinde fayda var. Bizim endişemiz yok. AK Parti çalışmalarını en güzel şeklide, ülke yatırımı ve insan yatırımı en güzel şekilde yapıyor. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.

İDAM TARTIŞMALARI

>> Dünya ne der demiyorum. Eğer parlamentomuz bu konu ile ilgili idam konusunda kararını verirse ben onaylarım hiç düşünmem. Vicdanım da rahattır. Yavrusunun gözleri önünde öldürülen bir anneyi ağırlaştırılmış müebbet ile onun hakkı ödenmez.''