Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir haftalık doğal gaz stoku kaldığı yolundaki iddialara ilişkin, "Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız ya? Elhamdülillah bizim böyle bir sıkıntımız yok. Doğal gazımız var. FSRU'muz (yüzer depolama ve gazlaştırma tesisi) var. Tuz Gölü'nün altında doğal gazımız, stoklarımız var" dedi.

Erdoğan’dan doğalgaz açıklaması: Sıkıntımız yok, stoklarımız var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni öncesinde kendisini dinleyenlere seslendi. "Bir afetin, felaketin ardından sizlere verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 1 yıl içinde inşallah altyapısıyla, üst yapısıyla tüm binaları yapacağız dedik, bitirdik" diyen Erdoğan'ın konuşması, satır başlarıyla şöyle:

HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMANIN BAHTİYARLIĞINI YAŞIYORUM: O günü unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Allah'tan rahmet diliyoruz. O bir başka felaketti. Ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın tüm bu bölgelerde Bozkurt'ta çok değişik felaketleri yaşadık. Muğla'da Antalya'da yaşadık. Bu yıl felaket yılı oldu. Yılmadık. Kurumlarımız bakanlıklarımızla gece gündüz demeden çalıştık. Hepsini yeniden ayağa kaldırdık. Hala da devam ediyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Köylerde köykenti olarak şu anda 15-20 kadarını bitirdik. Ama diğerleri de devam ediyor. Onları da. İnşallah süratle bitireceğiz. Tabii şu anda dükkanlar teslim edilecek. Konutlar teslim edilecek.

SÖZDE CUMHURBAŞKANINI SUSTURACAK: Biz inşa ve ihya için varız. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat icraat... AK Parti budur. Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki yalandan geçilmiyor. Geçen akşam Ulaştırma Bakanım gayet güzel biçimde ağzının payını verdi. Adam öyle bir taktik yapıyor ki saat 22.00'de ben TV'ye çıkacağım, onun da bir Youtube'u var 22.00'de oraya çıkıyor, sözde Cumhurbaşkanını susturacak. Seviyesi yok ki seviyesine ineyim. Benim için seviye millettir millet. Milletin de seviyesine inilmez, çıkılır.

CUMHUR İTTİFAKI YOLUNA HAMDOLSUN EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR: AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı yoluna hamdolsun emin adımlarla ilerliyor. Fakat benim sizlerden isteğim şu. 2023 bilesiniz ki Türkiye'de bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasında hep beraber ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları birlikte çalışmaya var mıyız? Maşallah. Yani siz varız dedikten sonra mesele bitmiştir. Allah'ın izniyle emin adımlarla biz bu yola devam ederiz. Çünkü ülkemizde yapacağımız daha çok iş var. Samsun'dan Sarp'a kadar bu sahili inşa ettik mi? Ettik. Evelallah Giresun'umuzda üniversitesinden tutunuz bütün buradaki kurumları inşa ve ihya ettik mi? Ettik. Ve bugüne kadar fındıkta kimsenin erişemediği noktaya eriştik mi? Eriştik. Ve biz halkımızdan aldığımız icazet neyse buna göre adımlarımızı attık.

DOĞAL GAZIMIZ VAR, STOKLARIMIZ VAR: Size verdiğimiz bir söz vardı. Doğal gaz da geldi mi? Şu anda doğal gazı aldık mı? Ana muhalefet ne yapıyor, 'Doğal gazın bir haftalık ömrü var' diyor... Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız? Değerli kardeşlerim, elhamdülillah bizim böyle bir sıkıntımız yok. Doğal gazımız var. FSRU'muz (yüzer depolama ve gazlaştırma tesisi) var. Tuz Gölü'nün altında doğal gazımız, stoklarımız var. Biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Biz AK Parti’yiz.

(ANKA)