Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını söyledi. Erdoğan, halkı enflasyona ezdirmeyeceklerini iddia ederek, "Dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu programı olumlu karşılamış destek vermiş, piyasalar da bu programı desteklemiştir" ifadelerini kullandı. Kurun düşmesinin ardından "Döviz alım fırsatı" yorumlarının yapılmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Dün çıkmış birisi, 'Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı' diyor. Bunların beyni sulanmış" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan döviz yorumlarına yanıt: Bunların beyni sulanmış

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Meclis’te kabul edilen 2022 bütçesiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Komisyonda ve Genel Kurul'da yaklaşık 2 ay süren maratonun ardından kabul edilen 2022 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte çok çalıştığınızı biliyorum. Milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için daha çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. CHP’yi ve muhalefeti hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Enflasyondan kurtulmak için Ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Enflasyonu yüzde 7'ye düşüren kimdi? Biz yaptık. Faizi yüzde 4.5'lere düşüren kimdi? Biz yaptık. Sizin tarihiniz yüksek faiz ve enflasyonlarla dolu. Biz ise halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız. AK Parti iktidarıyla nasıl oluyor göreceksiniz, öğreneceksiniz. AK Parti iktidarıyla hemhal olmak biraz zaman gerektiriyor. O mücadelenin verildiği günlerdeyiz.”

AKP’li Cumhurbaşkanı, erken seçim olmayacağını, seçimin Haziran 2023’te yapılacağını dile getirdi. Erdoğan, "Burası hukuk devletidir. Seçim Haziran 2023'te yapılacaktır" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının devamından satır başları şu şekilde:

“GAZETECİ KILIKLILARA SESLENİYORUM”

“Buradan manşetlerle iktidar devirmeye alışmış gazeteci kılıklılara sesleniyorum. Buradan darbe heveslilerine sesleniyorum. Buradan terörle, tehditle siyaseti dizayn etmeye çalışanlara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Bu milletin alın terini sömüremeyeceksiniz. Bu milletin ayağına pranga vuramayacaksınız. Ya millet iradesini kabullenecek, milletle beraber kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türkiye kazanacak, Türk Milleti kazanacak ama siz kaybedeceksiniz.”

“AÇAN GÜNEŞTE DE BERABER OLACAĞIZ”

“Yıllarca seçim meydanlarında beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını söyledik. Yağan yağmurda beraber ıslandığımız gibi açan güneşte de beraber ısınacağız. Her ferdiyle milletimizin tamamını seviyoruz. 84 milyonun tamamını bağrımıza basıyoruz. Eksiğimiz noksanımız olabilir, ama niyetimizden gayretimizden, ülkeye kazandırdığımız eserlerin büyüklüğünden kimsenin şüphesi olamaz. Ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, nereye ulaşacağımızı biliyoruz. İnşallah varacağımız yer asırlık değişiklikler yapacak bir yerdir.”

“TÜRKİYE, TRENİ KAÇIRMAYACAK”

“Ekonomide yaşananlar sadece bizim ülkemiz özelinde değildir. Dünyadaki finansal kriz 2008'de başlamış salgınla beraber gün yüzüne çıkmıştır. Biz Türkiye'nin güçlü alt yapı üzerinde bu süreci en iyi şekilde götürmek için çaba harcıyoruz. Türkiye önümüzdeki yüz yılı oluşturacak treni kaçırmayacak. Hatta bu trenin son vagonunda değil 1. sınıfında yer alacağız.”

“AÇIKLADIĞIMIZ PROGRAM AMACINA ULAŞMIŞTIR”

“Dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu programı olumlu karşılamış destek vermiş, piyasalar da bu programı desteklemiştir. Biz terör örgütü elebaşlarını inlerinde ezdiğimizde yüzü düşmüştü. Bugün de Türkiye ekonomisi kur üzerinden saldırıya uğrarken yüzü gülenlerin, yeni sistemle bu oyun bozulurken yine yüzleri düşüyor. Uyguladığımız ekonomi politikasını anlamıyor, katılmıyor, farklı düşünüyor olabilirsiniz ama ülkenin hayrına gelilme yaşandığında hiç değilse susma erdemini gösterin.”

DÖVİZ TARTIŞMASI: "BDDK YARGI YOLUNU AÇTI"

“Dün çıkmış birisi, 'Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı' diyor. Bunların beyni sulanmış. Bunlara gereken cevabı benim milletim en kısa zamanda verecek. Bu sözün tercümesini kurun yeniden ülkenin gerçekleri ile alakası olmayan seviyelere çıkmasını teşvik etmektir. Bununla ilgili BDDK da yargı yolunu açtı. Siz bu ülkenin değerleri ile oynayamazsınız. Size bu dönemlerde arka çıkanlarla şu anda yol kesmeye çalışmayın. Boşuna yol kesmeye çalışırsın, buna ne gücün ne aklın yeter. Bir insanın kendi ülkesine bu derece düşman kesilebilmesi için aklı ve vicdanını kaybetmesi gerekir. Burada kazanan ülkemizin tamamıdır. Herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyorum. Ülkemizi cari fazlayla büyütme kararlılığımızı tekrarlıyoruz.”

3600 EK GÖSTERGE MESAJI

“Yatırıma istihdama davet ediyoruz. Kamu işçilerine memurlarına yapılan toplu sözleşmeleri enflasyon farkıyla garanti altına aldık. Yine memurlarımıza söz verdiğimiz 3600 ek gösterge uygulamasını önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçiriyoruz.

Bir müjde de orman işçilerimize vermek istiyorum. 2022 üretim işlerinin birim fiyatlarını yıllık ortalama yüzde 51 oranında artıyoruz.

Ülkemizde bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle çiftimiz üretimde düşüklük yaşamıştır. 651 bin çiftçimize kuraklık desteği veriyoruz. Amacımız çiftçilerimizin yanında olmaktır.”

“TURKOVAC TÜM DÜNYAYLA BULUŞUYOR”

“Dünyamız son iki yıldır Koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Avrupa ülkelerinde yeniden kapanmalar başladı. Biz güçlü sağlık sistemi ve yaygın aşılama oranı ile bu süreci nispeten rahat geçiriyoruz. Aşıyı kendimiz üretmek için uzun süredir çalışıyorduk. Grup toplantımızdan sonra inşallah bu konudaki müjdeyi canlı bağlantı ile duyuracağız. Şanlıurfa'daki bu merkez, bir diğer adım da İstanbul'da atacağımız adımla Turkovac inşallah tüm dünya ile tüm insanlık ile buluşuyor.”