Katıldığı açılışta doğal gaza ilişkin bir talebi dinleyen Erdoğan, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i yanına çağırarak, “Öyle mıy mıy yok. Tamam mı? Ona göre” dedi.

Erdoğan'dan Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e: Öyle mıy mıy yok tamam mı, ona göre

Katıldığı açılışta yaşlı adamın doğal gaz talebini dinleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i yanına çağırarak, “Öyle mıy mıy yok. Tamam mı? Ona göre" dedi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı su tutmaya başladı. Açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelerek yaşadığı bölgede doğal gaz sorunu olduğu bilgisini aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, "Bu haberler bana geldi. Ben de enerji bakanıma talimatı verdim. 'En kısa zamanda oraların doğal gazını da halledeceksin' dedim" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan sonra Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i yanına çağırarak bilgi aldı. Bu esnada Erdoğan, Dönmez'i “Uzak muzak yok, biz aşığız. Ferhat'ız, dağları deleriz ve ulaşırız. Öyle mıy mıy yok. Tamam mı? Ona göre" diyerek uyardı.