Erdoğan'dan EURO 2024 açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EURO 2024'e ev sahipliği için Türkiye'nin koşulları yerine getirdiğini belirterek, "Adil bir değerlendirme bekliyoruz" dedi. Erdoğan, Mesut Özil ile İlkay Gündoğan ile yaptığı buluşmanın eleştirilmesine de anlam veremediğini söyledi ve pişmanlık duyulacak bir durum olmadığını belirtti.

27-29 Eylül'de devlet ziyareti için Almanya'ya gidecek olan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Milli Futbol takımı oyuncularından Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile fotoğraf çektirmiş olmasına gösterilen tepkiye anlam veremediğini söyledi.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Erdoğan, Funke Medya Grubu'na verdiği mülakatta pişmanlık duyulacak bir durum olmadığını belirtti ve Alman Milli Takımı'nın fahri kaptanları arasında yer alan Lothar Matthaus'un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluştuğunu hatırlattı. Erdoğan, "Oyuncularımız da hür vicdanlarıyla hareket edebilmeli. Bunu eleştiren kişilere üzülüyorum" dedi.

'2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONUNA TALİBİZ'

Funke Medya Grubu muhabirinin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapacak ülkeyle ilgili sorularını da yanıtlayan Erdoğan, "Almanya'nın organizasyonu üstlenmek için gereken şartları yerine getirdiğini" söyledi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın Türkiye ile Almanya arasındaki seçimde adilce karar alacağına güvendiğini belirten Erdoğan, Almanya'nın 1974 ve 2006 Dünya Şampiyonaları ile 1988 yılında düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda futbolseverlere güzel turnuvalar sunduğunu söyledi. Erdoğan, "Aranan bütün şartları yerine getiren Türkiye gibi bir ülke de bu fırsattan yararlanabilmelidir" dedi.

Türkiye'nin birçok ilinde Avrupa ülkelerine bile parmak ısırtacak modern statlar inşa edildiğini belirten Erdoğan, "UEFA'nın objektif karar alması durumunda bu gerçeği görmezden gelemeyeceğini" dile getirdi.

Altyapıyla ilgili endişeleri yersiz bulduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'de 55 havalimanı, hızlı trenler, otoyol ve modern karayolu bağlantıları bulunduğunu, şehir içi ulaşımın da iyi düzeye geldiğini belirtti.

Şampiyona sırasında statların dolacağından ve sponsor ve reklam gelirlerinin artacağından kuşkusu bulunmadığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin aynı zamanda basın özgürlüğü, sosyal medya ve internet gazeteciliğinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.