İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine ilettiği mektuba ilişkin, "Kişiye özel bir mektupsa açıklamam doğru olmaz. Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil" dedi

Erdoğan'dan İBB Başkanı İmamoğlu'nun mektubuna ilişkin açıklama

İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine ilettiği mektupla ilgili açıklama yaptı.

"Kişiye özel bir mektupsa açıklamam doğru olmaz. Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil" diyen Erdoğan, CHP'lilerin Kanal İstanbul güzergahından arazi, arsa aldığı iddiası hakkında ise, "Parası olan alırsa alır, çok da beni ilgilendirmiyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunun bedelini ağır şekilde ödeteceğiz.

Berlin'de Putin ile bu konuları etraflıca ele alacağız.

Biz etraflıca bunun çok açık ve net Berlin'de göreceğiz. Berlin'de söyledikleriyle onun ardından ne yaparlar bilmiyoruz, göreceğiz. Ben gerek pazar, pazartesi, çarşambayı çok çok önemsiyorum. Temenni ediyorum ki verdikleri sözün arkasında dururlar.

"MEKTUP GİZLİ BİR MEKTUP"

Mektup gizli bir mektup. Kendisi bir açıklama yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum ama. Mektubun detaylarını benim açıklamama gerek yok. Kişiye özel bir mektupsa, üzerinde özellikle çizikler varsa şahsa aittir. Açıklama doğru olmaz. Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil, bizim konumuz. Yurt dışından Şehamuzan'ın şu kadar yeri var falan tabii ki hanımefendinin burada böyle bir yeri yok, yalan. Son günlerde bir şey ortaya çıktı, CHP'liler buralarda yer alıyor diye. Bu da benim derdim değil. Beni ilgilendirmiyor. Yasal düzenlemeler yaptık yabancılara da bu arazilerimizin satışlarını açtık. Yerli olanlar da zaten alabiliyor. Ama ben bununla ilgili olarak da bu güzerhâhta satışların yapılmasına yönelik bir imkanı da tanımış değiliz. Bizim derdimiz başka. Şu anda Kanal İstanul'la biz dünyaya bir sinyal veriyoruz. "

Biz kararlıyız. Finansman noktasında da şu anda ciddi bir arayış söz konusu değil.

Şu anda eğer yakalanma noktasına geldiyse zaten gözünün yaşına bakmayız. Yakalandığı anda da Fizan'da da olsa alır gelir gereğini yaparız.

'HAFTER GÜVENİLİR BİR ADAM DEĞİL'

İdlib'teki gelişmeleri 'sıkıntı verici' olarak niteleyen Erdoğan, "Sadece 'İdlib' deyip geçemeyiz. Kuzeybatıdan kuzeydoğuya doğru o koridorda ciddi sıkıntılar var" dedi.

Pazar günü Berlin'de olacaklarını hatırlatan Erdoğan, burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu konuları etraflıca ele almayı düşündüklerini dile getirdi:

Berlin süreci ağırlıklı Libya gibi görünse de ben orada İdlib konusunu da etraflıca gündeme getirmeyi düşünüyorum. İkili görüşmelerde de yine İdlib üzerinde durmayı düşünüyorum."

Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Halife Hafter'in uzlaşmaya uygun davranacağı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Ben doğrusu karanlıkların okuyucusu değilim. Bu adam (Hafter) güvenilir bir adam da değil. Şu anda Trablus'u dün bombalamaya devam ettiler. Biz etraflıca bunu çok açık net Berlin'de göreceğiz ve Berlin'de söyledikleriyle onun hemen ardından bir gün sonra, iki gün sonra ne yaparlar bunu da göreceğiz. Bundan dolayı da ben gerek pazar gününü, pazartesi, salı, çarşamba... Bugünleri çok önemsiyorum. Temenni ederim ki verdikleri sözün arkasında dururlar, aksi takdirde biz tabii bunun takipçisi olacağız" değerlendirmesini yaptı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki saldırıda üç askerin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, "Bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ödeteceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, firari Adil Öksüz’le ilgili, "Yakalandığı anda Fizan'da da olsa alır gelir gereğini yaparız" dedi.

Erdoğan, Öksüz'ün ByLock yazışmalarının ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine, "Bu konuyla ilgili olarak tabii şu anda eğer yakalanma noktasına geldiyse zaten gözünün yaşına bakmayız. Hemen gereği neyse yaparız. Bu konuda Milli İstihbarat Teşkilatımız olsun, emniyet teşkilatımız olsun çok ciddi bir dayanışma içerisinde bu süreci işletiyorlar. Yakalandığı anda da Fizan'da da olsa alır gelir, gereğini yaparız" değerlendirmesini yaptı.

'MERKEL İSTANBUL'A GELECEK'

Erdoğan, "Almanya Başbakanı Angela Merkel 24 Ocak'ta İstanbul'a gelecek mi?" sorusuna ise "Evet gelecek" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu önceki gün, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 4 sayfalık Kanal İstanbul mektubu sunmuştu. İmamoğlu, "Mektubu okudu. Çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum" demişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.