AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Seçimlerin ilk turda bitip bitmeyeceğini henüz bilmediklerini aktaran Erdoğan, kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde olduklarını iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan'dan 'ikinci tur' mesajı
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin birinci turda tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin henüz bilgi sahibi olmadıklarını aktaran Erdoğan, "Ülkemiz 14 Mayıs seçimleri ile bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Oyların sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor" dedi.

Seçimlerin ikinci tura kalması olasılığına dikkat çeken Erdoğan, "Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci turda kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üzerinde yeri var" ifadesini kullandı. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz sizleri çok seviyoruz. İşte bu sevdanın neticesi burada. Bu sevdalıların buluşmasıdır. Bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Birileri mutfakta biz de balkonda. 

Aziz milletim; ekranları başında bizleri izleyen değerli arkadaşlarım... Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 

Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şöleni daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz.

Seçimde tercihini bizden, AK Parti'den Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerime hasseten şükranlarımı sunuyorum.

Kazanan seçim tablolarının göstereceği rakamların ve oranların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz olmuştur. Milletimiz olmuştur. Türkiye milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığıyla vatandaşlarının siyasi tercihindeki özgürlüğüyle dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır.

Bu gerçeği seçimlere katılım oranının rekoruyla gösterdik. Dünyada benzeri yok. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Bu gerçeği milletimizin tercihini huzur içinde sandığa yansıtmasıyla gösterdik. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık.

"FEVERANLAR GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMİYOR"

Bu gerçeği tüm parti temsilcilerinin gözetimi altında yürütülen seçim süreci ve sonuçlarının şüphesiz oluşuyla gösterdik.

CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz hem siyasi hak ve özgürlüklerin kullanımı hem seçim sisteminin güvenirliği bakımdan dünyaya örnek olacak işleyişe sahiptir. kimsenin bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur.

Siyasi hayatımız boyunca istisnasız her zaman milli iradenin kararına; yani sizin kararınıza saygı duyduk.

Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız.

Seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci turda kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üzerinde yeri var."