AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan'dan kabine toplantısının ardından ilk açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantısının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır.

ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR: Törenimize katılan 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e, Cumhur İttifakı'nda birlikte yol yürüdüğümüz dostlarımıza ve dünyadan katılan liderlere ve yurt içinden katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

CUMHUR İTTİFAKI'NA ÇAĞRI: Cumhur İttifakı olarak yaptığımız ortak paydada buluşma çağrımıza toplumumuzun farklı kesimlerinden cevap bekliyoruz. 

MUHAFAZAKÂR DEVRİMCİLİK: Her yeni başlangıç, yeni bir umut, yeni bir atılım demektir. Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakâr devrimciliktir.  Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz.

AİLE BANKASI: İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız.

SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜ: Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz. 

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI: Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz.  Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN: Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.