AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'güvenlik şeridi' mesajı vererek, "Tel Rıfat, Münbiç, Aynularab gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz" dedi. Kara harekatı ile ilgili de sinyal veren Erdoğan, "Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 'kara harekatı' mesajı: Uygun zamanda tepelerine bineceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzce'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Erdoğan, "Deprem Gölyaka'da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık" dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı failleriyle ve onların bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

'Güvenlik şeridi' mesajı veren Erdoğan, "Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynularab gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz" diye konuştu.

Kara harekatı sinyali de veren Erdoğan, "Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" dedi.

Erdoğan açıklamasında "Belki biraz ağır olacak ama hak ettiği tespitler" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "zavallı, gafil, namert, kifayetsiz" ifadeleriyle hedef aldı.

Cumhur İttifakı adına muhalefete çağrı yapan Erdoğan, "Biz muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz" dedi.

Öte yandan İYİ Parti'den Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan, AKP'ye katılırken rozetini Erdoğan taktı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözlerimin hemen başında bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Deprem Gölyaka'da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık. Kurumlarımız tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor.

Türkiye'yi depreme hazırlamak için 20 yıldır TOKİ projelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar bina altyapılarımızı yeniliyoruz. 2022'yi deprem tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürüttük. Gölyaka depremi deprem gerçeğinin ne kadar yakın olduğunu göstermiştir. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI

Bugün terör saldırıları hususundaki gelişmeleri ve yeni adımları paylaşmak istiyorum.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı failleriyle ve onların bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve ona yardımcı çok sayıda kişi yakalanarak adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışan kim varsa mutlaka bulunacak, hesabı sorulacaktır.

Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri tepkiyle ortaya çıkmıştır.

Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var.

Göreve geldiğimizde terör, Türkiye'nin sorunlarının sıralamasında birinci sıradaydı. Peki, şimdi nerede? Şimdi artık geride...Bu bir iradenin, milletin iktidarına olan güvenin eseridir.

"OPERASYONLAR SADECE BAŞLANGIÇ"

Ölü, yaralı veya sağ olarak yakaladığımız teröristlerin üzerlerinden çıkan donanımlar ile eğitim gördükleri yerler Suriye'de farklı isimlerle sahaya sürülen örgütün bizzat PKK'nın kendisi olduğu gerçeğini teyit etmektedir. Artık hiç kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüzün olmadığını ifade etmek isterim. Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır.

Hatay'dan Hakkari'ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarını saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynularab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz.

Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır.

Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yaptığı harekatlar ile güvenli hale getirdiği bölgelerden kesinlikle rahatsızlık duymasınlar, tam tersine bizim attığımız bu adımlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır. Sınırları içindeki diğer devletlerin varlığından, envaiçeşit terör örgütünün faaliyetinden rahatsız olmayanların Türkiye'ye karşı farklı tavır sergilemeleri, kendi halklarıyla yönetimlerinin bağlarını zayıflatmaktan öte anlam taşımaz. Bizim tek derdimiz kendi vatandaşlarımızın ve yanı başımızdaki tüm kardeşlerimizin güvenli, huzurlu, müreffeh geleceğini inşa etmektir.

"KENDİMİZE GÖRE BİR OYUN PLANIMIZ VAR"

Bunlar ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar Türkiye'nin bölgresel liderliğini güçnlendirmesinden rahatsızlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı kazısak altından aynı hazımsızlık çıkıyor. Bunun AB tam üyeliğimizin engellemesinde, ABD ile F-35 krizinde yaşadık.

Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. En çok da bel altı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul'da bomba patlatarak Türkiye'nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz artık bu safhaları geçeli çok oldu.Sokakları karıştırmak isteyen vandalları bozguna uğratan, darbecileri püskürten, ekonomik tetikçilere eyvallah etmeyen Türkiye'yi sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Ömründe devlet yönetimine dair, özellikle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü dönemi hariç herhangi bir bilgisi, tecrübesi kabiliyeti olmayan CHP Genel Başkanının 'devleti yönetme sorumluluğu' nutukları atması ise ayrı bir komedi olarak karşımıza çıkıyor. Bu zatın öncelikle ülkenin en büyük ikinci partisinin başında olmasının getirdiği sorumluluk bir yana, herhangi bir vatandaş olarak göstermesi gereken asgari hassasiyetinin farkına varması gerekir. Kağıthane'yi 'Kağıttepe' diye ifade eden bir kişiden bu ülkeye Cumhurbaşkanı olur mu?

Şimdi söyleyeceklerim, belki biraz ağır olacak ama emin olun hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir.

Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Öyleyse kendi devletini, bütçesini, uyuşturucu parasıyla finanse etmekle suçlayan bir haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini, borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini, mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından, yöresinden bile geçemez. Yurt dışına gittiğinde ülkenin ve milletin hayrına tek bir görüşme yapmayıp ne kadar terör örgütü destekçisi, ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ sürüp gelen bir gafil sorumluluk lafıyla yan yana gelemez.

Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesareti olmayan, terör örgütü güdümündeki partiyi, ülke yönetimine ortak etmeye çalışan bir namert sorumluluktan söz edemez. Ağzını her açtığında yolsuzluktan, hırsızlıktan, arsızlıktan, ahlaksızlıktan söz edip de kendi belediyelerindeki, parti teşkilatlarındaki kepazeliklere gözünü kapatan bir kifayetsiz sorumluluğun 's'sinin bile yanına yaklaşamaz. Devraldıkları belediyelerde bırakınız taş üstüne taş koymayı yapılanları yaşatmayı başlatılanları sürdürmeyi beceremediklerinden sorumluluk diyerek ortalıkta dolaşması kadar yüzsüzce bir tavır olamaz.

Kendisine cumhurbaşkanlığı gibi bir alan açamayan bu zata harcadığımız nefesin boşa olduğunu biliyoruz. Haksız, hukuksuz, ahlaksız, pervasız bir şekilde itham ettiği öğretmeninden polisine, sağlıkçısından çiftçisine kadar tüm kamu görevlilerinin sahipsiz olmadığını göstermek için cevap veriyoruz. Hiçbirisi sahipsiz değildir, onların yanında ve arkasında biz varız. Dışarıdan bakıp da Türkiye'de her türlü yalan ve iftiranın dolaşıma sokulabileceği vehmine kapılanlar için ağır müdahale ediyoruz. Umudumuzu tümden kaybetmek istemiyoruz. Bu zatın ilk kez bir vizyon açıklamaya hazırladığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk.

MUHALEFETE ÇAĞRI YAPTI

Biz muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. Biz, muhalefetle muhasebemizi sürekli onların yalanlarına cevap vererek değil, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun benzeri gayretlerini konuşarak yürütmek istiyoruz. Bize ülkenin ve milletin hayrına programlarla, projelerle gelin.

Eğer muhalefet pozitif siyaset konusunda samimiyse işte buradan, AK Parti Grubu'ndan, Cumhur İttifakı adına söz veriyorum; kendilerinin hiçbir eksiklerini yüzlerine vurmayacağız, hiçbir zayıflıklarının üzerine gitmeyeceğiz, hiçbir gaflarıyla dalga geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye, eski devir kalıntısı siyaset tarzından artık çok yorulmuştur."

NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANI, AKP'YE KATILDI

Erdoğan'ın grup toplantısı konuşmasının ardından İYİ Parti'den Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan, AKP'ye katıldı. Özcan'a rozetini Erdoğan taktı.

erdogan-dan-kara-harekati-mesaji-uygun-zamanda-tepelerine-binecegiz-1091389-1.