AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yıl sonra tekrar açılan 17 HDP'linin tutuklandığı 'Kobani eylemleri soruşturması' hakkında konuştu. Erdoğan, "Yargımız bölücü örgütün uzantılarından 6-8 Ekim'in hesabını soruyor" dedi.

Erdoğan'dan 'Kobani eylemleri' açıklaması: Yargımız hesabını soruyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya'da partisinin etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 6 yıl sonra raflardan indirilen Kobani eylemleri dosyasıyla ilgili de konuştu. "6-8 Ekim olaylarının DEAŞ'ın Ayn El-Arab'a saldırmasıyla herhangi bir bağı yoktur. Bunlar hepsi sinsi plan içinde hayata geçirilmiş olaylardır," diye Erdoğan, "6-8 Ekim olaylarında insanımızı sokağa çağıranlar ile çukur eylemlerinde belediyesinin kepçesini, kamyonunu terör örgütünün emrine verenler aynıdır," ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yargının 6-8 Ekim'in hesabını sorduğunu ileri sürerek HDP'lilerin tutuklanmasını isim vermeden savundu.

Erdoğan şunları söyledi:

* Yıkılanı yapar, yakılanı onarır, terörün yol açtığı maddi zararı bir şekilde tazmin edersiniz. Katillerinden ve azmettiricilerden hesap sormazsanız vicdanlarda kanayan yaraları asla düzeltemezsiniz.

* Cezasız kalan her suç faili daha da azgınlaştırır. Maalesef bu ülke geçmişte yapanın yanına kar kaldığı, birilerinden hesap sorulamayan dönemler yaşamıştır. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun olduğu dönemler artık geride kalmıştır. Yargımız nasıl FETÖ'cü alçaklardan 15 Temmuz'u soruyorsa, bölücü örgütün uzantılarından 6-8 Ekim'in hesabını, çukur eylemlerinin hesabını soruyor.

* Ağır ağır ilerlese de adaletin gideceği yere er ya da geç muhakkak varacağına inanıyorum. Tüm bu yaşananlar AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak bizim mesuliyetimizi daha da ağırlaştırıyor. Bu kritik dönemeçte kendimiz ve bizden sonraki nesiller için en doğru kararları vermek, en doğru adımları atmak durumundayız. Hatalar çeyrek, yarım yüzyıllık kayıplara yol açabilir, isabetli tercihler de ülkemizi bir anda çeyrek veya yarım yüzyıl ileri taşıyabilir.