AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'daki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu, "Trump ile görüşmemizden sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni dönem başlayabilir, mutabakatlarımız oldu" dedi

Erdoğan'dan Libya açıklaması: ABD-Türkiye arasında yeni dönem başlayabilir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile ilgili 'normalleşme' sürecine dair konuşan Erdoğan, "Her şeyi serbest bıraktık diye bu iş bitti anlamına gelmez" dedi.

"Bugünün rakamlarını da buraya gelirken aldım" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Baktığımız zaman vaka düştü. Vefat 18'e kadar inmişti. Bu defa 19, fena sayılmaz. Yoğun bakın 625, biz bu rakamı görmek istemiyoruz. Entübe hasta sayısının da aşağı düşmesini istiyoruz. İyileşen hasta sayısı güzel. Test sayılarımız iyi durumda. Gelişmeler bu noktada fena değil. Dünyada 11. sıradayız. Fena değiliz. Hatta Trump'a bu rakamları verince 'ooo' dedi."

"Sevgili halkıma hitap ediyorum. Aman ne olur, ihmal etmeyin. Bir kere maskeyi ihmal etmeyin. İki mesafe. 1,5 metre kesinlikle bu mesafeyi koruyalım. Üç temizlik. Elimizi bir yere sürdük, hemen elimizi yıkayalım. Dezenfekte olalım. Yapalım ki, başımıza iş almayalım" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eğer buradaki tedbirlerimiz yerli yerince hakikaten ele alınırsa ben inanıyorum ki, kısa zamanda 65 yaşındaki kardeşlerim, ağabeylerim bu işten zarar görmeyecektir. 18 yaş altı onları da birleştirdik. İki bölümde değerlendiriyorduk. Orada da gençlerimiz de 'Ben gencim nasıl olsa bana bir şey olmaz' demesin. Bu hafta sonu maalesef piknik alanlarında, yol kenarlarında, askere gidenler filan yaptıkları işler, doğru şeyler değil. Sen meydana gelen bir olayda bu işi telafi edemezsin. Bu virüs farklı bir virüs. Tek çare Bilim Kurulu hocalarımızın söyledikleri maske, mesafe, temizlik."

LİBYA AÇIKLAMASI

Açıklamalarında Libya'daki gelişmelere de değinen Erdoğan, "Hafter her an sürecin dışına atılabilir, gelişmeler onu gösteriyor" yorumunda bulundu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Trump ile görüşmemizden sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni dönem başlayabilir, mutabakatlarımız oldu."

"Sayın Putin'le de görüşmem olacak" diyen Erdoğan, 'Benim orada askerim yok' açıklaması vardı, kendileriyle konuşalım istiyorum" ifadelerini kullandı.