AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "Bu bir vaka... Kontrolden geçmesi lazım" dedi. Açıklamasında ABD'ye tepki gösteren Erdoğan, "F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz" dedi.

Erdoğan'dan Macron'a: Bu bir vaka, kontrolden geçmesi lazım

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik tepkisini sürdürdü.

Erdoğan dün açıklamasında "Bu Macron denen zatın Müslümanlarla, İslam’la derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" demişti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından Fransa, Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığını açıklamıştı.

Erdoğan bugünkü açıklamasında Macron'a yönelik tepkisine devam etti.

"Fransa'nın başındaki zat, şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor" diyen Erdoğan, "Önce sen kendine bak, nereye gidiyorsun ona bak. Bu bir vaka... Kontrolden geçmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında ABD'ye tepki gösteren Erdoğan, "F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizi 2053 vizyonuyla buluşturmaya hazırlanırken, gözümüz yine Malatya'nın üzerinde olacaktır. Bu tarihi süreçte AK Parti 7'nci Olaan Kongresi'nin kritik bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakatli bir süreci ifade eder. Bir yanda halka rağmen halkçılık, diğer tarafta halkının yanında olduğunu söylerken sömürenler. Bir yanda jakoben zihniyet, dğer yanda milletiyle aynı istikamete bakan anlayış var. Dünyanın pek çok yerinde ve bölgemizdeki kimi ülkelerde de benzer mücadeleler yaşandı. Şu son zamanlarda Fransa'nın başındaki zat, şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor. Önce sen kendine bak, nereye gidiyorsun ona bak. Bu bir vaka... Kontrolden geçmesi lazım.

Bir de Hollanda'da milletvekili müsveddesi var. Kalkmış bizimle ilgili bir şeyler yapıyor. Haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok, faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da, İtalya'da yaşadık, Nazizmi yaşadık. Siz onlarla yol yürüdünüz.

ABD'YE TEPKİ

F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz.

"YAPTIRIM NEYSE GEÇ KALMA YAP"

Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor, diyor ki 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz, Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'ye de yeri gelirse yaptırım uygularız'. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap."