Erdoğan, Barış Pınarı Harekatını eleştirerek, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, "Önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir" dedi

Erdoğan'dan Macron'a: Sen önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni”nde konuştu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatını eleştirerek, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Sayın Macron, önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir" karşılığını verdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Tüm üniversitelerimizin faaliyetlerine uygun mekânlarda hizmet vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul'da yetersiz şartlarda hizmet veren üniversitelerimize külliyeleri kazandırmak için çalışıyoruz

Eğitim-öğretime yapılan yatırımların neticesine almak zaman ister. Yönetenler olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirildi. Şimdi sıra hocalarımızda. Türkiye'deki üniversiteleri dünya çapında bir eğitim yuvası haline getirmek hocalarımızın çabalarına bağlıdır.

İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz.

Uluslararası listelerde göğsümüzü kabartacak sayıda üniversitemizin yer almasını istiyoruz. Dünyadaki rekabet medeniyet mücadelesinde öne geçme mücadelesidir. Üniversitelerimizin başarıyla ülkemizin en büyük övünç kaynağı olmasını istiyoruz.

Ülkemizde yıllarca şark ve garp medeniyetleri tartışması yapılmış, bunlar birbirinin karşıtı gibi gösterilmiştir. Milletimizin kadim değerleri bazı çevreler tarafından medeniyet yolunda en büyük engel olarak görülmüştür. Halbuki bu coğrafya her türlü ilme açıktır. Ülkemizde ilim pınarlarının neden gürül gürül akmadığının muhasebesini yapıyoruz.

Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir. Kendimiz olmayı, üretmeyi bırakıp başkalarına benzemeyi hayatımızın merkezine koyduğumuz gün kaybetmeye başladık Yeniden düşünmeşe, yeniden üretmeye, yeniden ilim sancağını en yükseğe taşımaya hazır olmalıyız.

İçerden birileri sürekli kriz tellallığı yapmaya devam etse de birileri tökezlememizi beklese de hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz. Kazandığımız her başarı bir sonraki hedef ulaşma kararlılığımızı perçinleştiriyor. Artık tuzakları bozan bir Türkiye var.

Arnavutluk'ta deprem oldu buraya 500 konut yapalım dedik. TOKİ uygun bir noktada çalışmalarını yapacak. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız ekiplerimiz çalışmalarını yapacak. Türk kardeşleri Arnavutluk'a 500 konut inşa edecek.

Başarı çıtasını yükseltmenin aynı zamanda mücadele cephesini genişlettiğinin farkındayız.

Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanları görüyorum. NATO tartışmaları var. Daha oraya gitmeden birileri konuşmaya başlamış. Bunların içinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın düşünceleri var. Bu içinde hastalıklı anlayışın örneklerinden biri. Sayın Macron, önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Sen bir defa NATO'ya karşı yerine getirmen gereken vecibeleri yerine getir.

Macron inanın çok tecrübesiz. Terörle mücadeleyi bilmiyor. Onun için sarı yelekliler Fransa'yı işgal etti.

Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi? Senin Suriye'yle ne işin var ya? Bizim Suriye'ye girme hakkımız terörle mücadele kapsamında. Senin ne işin var? Senin orada bulunmaya hakkın yok, siz durumdan vazife çıkardınız. İstediğiniz kadar hoplayın, zıplayın eninde sonunda Türkiye'nin egemenlik haklarına saygı duyacaksınız bunun başka çıkışı yok. Türkiye siyasi ve askeri yardımlarıyla bu kurumun önemli parçası.NATO'da aklı selim, mantıklı, tecrübeli isimler var da Fransa'nın sergilediği türden hezeyanlar anlamsız kalıyor. Bölgedeki son terörist imha edilene kadar Türkiye harekâtlarına devam edecektir.

NE OLMUŞTU?

İngiltere merkezli Economist dergisine verdiği röportajda Macron, "Şu anda yaşadığımız NATO'nun beyin ölümüdür" demişti.

ABD'nin NATO'ya danışmadan Suriye'den askerlerini çekmesini eleştiren Macron, "ABD ile NATO müttefikleri arasında stratejik karar alma süreçlerinde hiçbir şekilde koordinasyon yok. Hiç. Aynı zamanda bir diğer NATO üyesi Türkiye'nin, çıkarlarımızın söz konusu olduğu bir bölgede, koordinasyonsuz saldırgan eylemleri var" ifadelerini kullanmıştı.

Macron, dün yaptığı açıklamada ise, "Türkiye hem Suriye'de oldu bittiyle operasyon düzenleyip, hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli" diye konuşmuştu.