AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Kasım'daki Merkez Bankası toplantısı öncesi örtülü faiz talimatı verdi. Erdoğan, ""Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.

Erdoğan'dan Merkez Bankası toplantısı öncesi örtülü faiz talimatı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın 18 Kasım'da açıklayacağı faiz kararı öncesi 'faiz' mesajı verdi. Erdoğan, "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi. Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKŞENER'İ HEDEF ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan Erdoğan, "Meclis'in lokomotifi Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin milletvekilleridir. Her ne kadar bu çatı altında milletvekilliği sıfatının gerektirdiği vakara, onura sahip olmayanlar çıksa da Meclis'imiz milletimizin gözbebeğidir. Şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim de milletimizin de gözünde vekilliği sarkıt olmuştur. Bu yüzsüz, erdemsiz, terbiyesiz kişilere gittikleri her platformda dersin verileceğine inanıyorum. Genel başkanı bir bayan olanın küfrü yenilir yutulur değil" ifadelerini kullandı.

"Bir bayanın ağzından ‘yavşak, yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı ya?" diyen Erdoğan, "Milletim işte bu tür bir bayana gereken dersi 2023’ün Haziran’ında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez" diye konuştu.

TEZKEREYE 'HAYIR' DİYEN CHP'YE YÜKLENDİ

Açıklamasında yine CHP'yi hedef alan Erdoğan, "Milletimizin değer dünyasında bu iki tavrın adı da yeri de bellidir. Şehitlerine ve gazilerine saygı göstermeyenler, ülkenin milli çıkarlarına öncelik vermeyenlerden bu ülkeye hayır gelmez. Ülkenin ikinci büyük partisinin de kısır hesaplarla, bölücü örgütün çizgisine dümen kırması hepimizi kırmış ve öfkelendirmiştir. Aynı yalanları tekrarlamalarına alıştık. Bu defa doğrudan ülkemizin güvenliği, huzuru, insanlığımızın geleceği hedef alınmıştır. CHP'nin tezkere oylamasındaki tutumu Türkiye'yi hedef almaktadır. Bu oylamadan sonra CHP'nin sırtını kimler sıvazlıyor, CHP'ye kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyor demektir" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin Suriye'deki koridorla terörü uzak tutmasına tahammül edemeyenlerin karın ağrılarını biliyoruz. Doğu Akdeniz'de, Ege'de kendi politikalarımızın kimleri çileden çıkardığını biliyoruz. Son tezkere oylamasıyla ve yatırımcılar başta olmak üzere tehdit diliyle CHP pozisyon değiştirmeye başlamıştır. Bir süredir milli çıkarlarımıza somut darbeler vurma safhasına geçmiştir."

"Bir yanlarına güya milliyetçi, memleket sever bir partiyi, diğer yanına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan CHP'yi yönlendirenler ülkemiz için zararlı bir oyun oynuyorlar" iddiasında bulunan Erdoğan, "Başarırlarsa Türkiye son 19 yıldaki kazanımlarını kaybetmekle kalmayacak, bir kaosa sürüklenecektir. Bunu tek parti faşizanlığı, darbeler dönemi söylüyor. Siyasi ve ekonomik krizler söylüyor. Bunu, önümüze kurulan tuzaklar, oynanan oyunlar söylüyor" ifadelerini kullandı.

"CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan bu proje eski Türkiye'yi hortlatma, ekonomimizi çökertme, insanımızı hedef alma projesidir" iddiasında bulunan Erdoğan, "Türkiye, eski Türkiye değil. Her kesimden insanıyla milletimiz olup bitenin farkında. Bu sıklet bu yükü kaldırmakla kalmaz, yere çalıp paramparça eder. Nasıl bunca yıldır vesayetçiler, darbeciler, terör örgütleri, finans ve medya baronları üzerinden önümüze kurulan tuzakları bozduysak, bu senaryoyu da yırtıp atacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'HELALLEŞME' TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' açıklamasına değinen Erdoğan, "Son günlerde helalleşelim demeye başladı. Bizim kültürümüzde çok önemlidir. Ey Kılıçdaroğlu sen önce git, benim başörtülü bacılarımdan özür dile. 'Onların hukukunu biz koruduk' diyorsun, neyi korudun? Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek diyeceğiz ki olabilir!" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI ÖNCESİ FAİZ MESAJI

Merkez Bankası toplansı öncesi faiz açıklaması yapan Erdoğan, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" dedi. Erdoğan, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi ve ekledi: ""Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız."

Erdoğan, şöyle konuştu: "Enflasyon, yüksek faiz bilmeyen ülkelerin bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun dışında kalmamız mümkün değil. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere boşuna uğraşma diyoruz. Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam. Bu konu sıradan bir konu değil."

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Erdoğan, "Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz" dedi.

"BU İŞ ADAMLARINI ANLAMIYORUM"

"Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun" diyen Erdoğan, "Bu iş adamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı, vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın, tutmaz" ifadelerini kullandı.