AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üsküdar'daki Şehriban Hatun Camii'nin açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. NATO Zirvesi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye-Amerika arasındaki ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak" dedi.

Erdoğan'dan 'NATO Zirvesi' mesajı: Sayın Biden ile ilişkileri ele alma fırsatımız olacak

ABD Başkanı Joe Biden’la 14 Haziran’da gerçekleşecek görüşmesine ilişkin konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi bildiğiniz gibi bu bir NATO zirvesi. Bu NATO zirvesinde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından Üsküdar'daki Şehriban Hatun Camisi açılışında konuştu. Burada 14 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bu bir NATO Zirvesi. Bu NATO Zirvesi'nde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yer alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İngiltere Başbakanı Sayın Johnson ile, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Şansölyesi, Litvanya, Letonya liderleriyle görüşmelerimiz olacak. Böyle bir zincir ikili bir şekilde ortada devam ettireceğiz. NATO ülkeleri olarak sunumlarımız olacak. Orada basın açıklamamızı NATO Zirvesi sonrası yapacak ve daha sonra da en son görüşmemiz Biden ile olacak.

'TÜRKİYE AZERBAYCAN ARASINDA KAPSAMLI BİR SÖZLEŞME OLACAK'

Bu görüşmenin ardından da Azerbaycan'a geçeceğiz. Orada da malum önce Fuzuli'ye gideceğiz. Daha sonra İlham Aliyev kardeşim ile Şuşa'da buluşarak iki ülke olarak aramızda sözleşme imzalayacağız. Bu da Türkiye Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak. Azerbaycan'dan sonra da Antalya'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Liderler Zirvesi'ne katılacağız. Sonrasında da tekrar mesaimize başlayacağız.”

‘MACRON’LA DA GÖRÜŞECEĞİZ’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la da görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, “Macron ile görüşmemizi söylemiş oldum. Onunla da görüşeceğiz. Türkiye-Fransa ilişkilerini görüşme imkanımız olacak” diye konuştu.

'SÜRATLE BİR TURİZM ATAĞI BAŞLAYACAK'

Koronavirüs pandemisinin ülkedeki seyrine ilişkin de konuşan Erdoğan, "32 milyonu yakaladık. Aşılarımız geliyor. Turizm noktasında bakanlarımız bağlantılarını, görüşmelerini yapıyorlar. Süratle bir turizm atağı, turist atağı başlayacak" ifadelerini kullandı.

'SÖZ VERİLMEZSE GİDİN OTURMA EYLEMİ YAPIN'

Kentsel dönüşüme de destek verilmesini isteyen Erdoğan, "Buradaki tüm konutların, yolların, su sıkıntılarından kurtulmak için kentsel dönüşüm noktasından belediyemize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza yardımcı olun, buradaki kentsel dönüşümü yapıp buralarda yaşama imkanınıza kavuşun biz de bitirelim diyoruz. Hangi söz verildiyse burada da ben veriyorum" dedi.

Bu sırada bir kişinin, "Kirazlıtepe'de verilen sözler burada verilmiyor" diye seslenmesi üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i çağıran Erdoğan, "Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, orada oturma eylemi yapın. Ben de yanınızda yer alacağım" diye konuştu.