Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket."

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Aşağıda olsam ağzının payını verirdim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

15 CHP'li vekilin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili 'Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket' diyen Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'e tepki göstererek "Ben aşağıda olsaydım ağzının payını verirdim" diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Ama 24 Haziran'da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır."

erdogan-dan-ozgur-ozel-e-asagida-olsam-agzinin-payini-verirdim-455494-1.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Parlamentonun bu duruma düşmesi gerçekten rezalet

- Siz istediniz şimdi neden baskın seçim diyorsunuz biz istediğinizi yaptık.

- 1.5 senem vardı. 1.5 dene daha makamda durabilirdim.

- (Gül'ün aday olacağı iddiaları) Bunu ona sorun. Bu benim sorunum değil.

- (15 CHP'li vekilin İYİ Parti'ye geçmesi) Senin 15 milletvekilim partiden ayrılıyor. Sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ parti de bugün onların koltuklarında geçenler var mıydı bugün onlar oturdu mu? Bu nasıl iş bu Güneş Motel olayından çok daha öte. Bu Güneş Motel olayından çok daha beter.

***

CHP'Lİ ÖZEL NE DEMİŞTİ?

23 Nisan oturumunda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, darbe girişimi gecesi Meclis'te hep beraber direndiklerini belirterek "Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir" deyip, sözlerine şöyle devam etmişti:

"İstanbul Emniyet Müdürü, bugünkü genel başkanların defalarca kendisini aradığını söylemiş, darbeciler ayrıldıktan sonra inişe karar vermiş. Hangarda çıkan 4 saat hala izaha muhtaçtır."