AKP MYK toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş'ın sözleri de gündeme geldi. Kabaş'ın sözlerini doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan, konunun takipçisi olunmasını ve üzerine gidilmesi konusunda talimat verdi.

Erdoğan’dan partisine Sedef Kabaş talimatı

AKP ‘nin dün (24 Ocak) gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş'ın TELE1’de katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklanması da geldi.

DHA'nın aktardığına göre, Kabaş'ın ifadelerini ‘doğru bulmadığını’ söyleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin teşkilatları tarafından 81 ilde yapılan suç duyurusunu hatırlatarak, konunun takipçisi olunmasını ve üzerine gidilmesi konusunda talimat verdi.

MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen AKP Sözcü Çelik de Erdoğan'ın talimatına uyarak Kabaş'ı hedef almıştı. Çelik, “Gazeteci Sedef Kabaş'ın yaptığının fikir hürriyeti ile alakası yok; bu konuda CHP'nin yaptığı nefret siyasetinin önünü açmak” ifadelerini kullanmıştı.

Çelik, şunları söylemişti:

"Bunun fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur. Bugün vatandaşlarımız Türkiye'nin her tarafında bu ahlaksız yaklaşım karşısında suç duyurusunda bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir. Muhalefet, demokrasi için zorunludur. Keşke kaliteli bir muhalefetimiz olsa. Aynı şeyler sizin genel başkanlarınıza, çalışma kurumlarınıza söylense kabul eder misiniz? AK Parti mücadelesini hukuki olarak sürdürecektir. Hakaret ve nefret siyasetine asla geçit vermeyeceğiz."

KABAŞ'IN TUTUKLANMASI

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki "Demokrasi Arenası" programında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten tutuklanmıştı.

Kabaş, kanaldaki programda şu ifadeleri kullanmıştı: “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder."

KARAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Kabaş'ın tutuklanması büyük tepki çekmişti. Kabaş hakkında tutukluluk kararı verildiği gün sosyal medyada "#SedefKabaşYalnızDeğildir" etiketi Türkiye gündeminde üst sıralara yükselmişti.