AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden 'Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. "Öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. 3 şehidimiz var" ifadelerini kullanan Erdoğan, operasyonun devam edeceğini kaydetti. Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin de konuşan Erdoğan, "İstanbul'daki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'dan 'Pençe-Kilit Operasyonu' açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat" dedi. Operasyon sırasında hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 3 askerin yaşamını yitirdiğini bildiren Erdoğan, "Öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. 3 şehidimiz var. Bütün mağara ve inlere girmeye devam ediliyor. Bu temizlik harekatı bitene kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kuzey Irak'taki harekat şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına geliyor. Şu anda son çırpınışlar. Kandil'den gelen talimatları yerine getirme gayretleri içindeler. Öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. 3 şehidimiz var. Bütün mağara ve inlere girmeye devam ediliyor. Bu temizlik harekatı bitene kadar devam edecek.Operasyonda komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler. İnlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. Bunların temizliği devam ediyor. Oralarda kayba girmeden en az kayıpla bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Komuta kademesi ve komandolarımız bu temizlik harekatını devam ettiriyorlar."

RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERİ:

Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Sonuç olumlu ama istediğimiz gibi değil. Daha iyi olacak. Ümitsiz değiliz. Sayın Putin ve Sayın Zelenski ile bugün-yarın yeni görüşme planladık. İstanbul'daki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz. Davetimizi kabul ederlerse üst düzey buluşmayı İstanbulumuzda gerçekleştiririz" dedi.