AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, sel ve heyelan felaketi yaşanan Rize'ye ilişkin, "skiden dikey köklü ağaçlarımız vardı. O ağaçlar söküldü ve yerine çaylıklar yapıldı. Ciddi manada zararlar söz konusu" dedi.

Erdoğan'dan Rize'deki sel felaketine ilişkin açıklama: Ağaçlar söküldü yerine çaylık yapıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Rize'de yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketine ilişkin " Eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı. O ağaçlar söküldü ve yerine çaylıklar yapıldı. Kendi dayılarımın evlerinin altındakiler de kaydılar. Ciddi manada zararlar söz konusu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

Rize'deki sel felaketinde de 2 kaybın dışında, 6 vefatımız var. 3 bakanımız orada. Sürekli kendileriyle irtibat halindeyim ve yoğun bir şekilde AFAD'ın çalışması var. Rizemiz, Doğu Karadenizimiz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya. Bol yağmur alan bir ilimiz. Bunda da saatte 202 m3 yağmur aldı. Bununla karşı karşıya kaldı. Çay bitkisi gübreleme tekniği sebebiyle aldığı o yağmurla gübrenin bir balçığa dönüştüğü bitki. Balçığa dönüşmesi de dikey bir kök olmadığı için hep birlikte aşağı doğru iniyor. Ağaçlama çay arasında yok. Eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı. O ağaçlar söküldü ve yerine çaylıklar yapıldı. Kendi dayılarımın evlerinin altındakiler de kaydılar. Ciddi manada zararlar söz konusu. Temennimiz cana bir şey gelmesin. 6 kaybımız var, 2 tane aranan hemşerilerimiz var. Tüm ölenlerimizin yakınlarına sabırlar diliyorum. Ölenlerimize rahmet diliyorum. Ne gerekiyorsa yerine getireceğiz.

'KKTC'DE BİR MÜJDEM OLACAK'

Bayram programı ve Kuzey Kıbrıs ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta bir 'müjde' vereceğini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Nasip olursa pazartesi günü KKTC'ye seyahatimiz var. Geniş bir heyetle KKTC seyahatini gerçekleştireceğiz. Birinci gün parlamentoda milletvekillerine hitabımız olacak, yine KKTC'de gerek müjdesini orada vermek istiyorum güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik ve salı günü de KKTC'de her yıl yaptığımız törenlerimiz var. Salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Bu yılki merasimlerimiz de en güzel şekilde gerek adaya geren dünyaya barışın tesisi için mesajlarımız olacak."