MHP lideri Bahçeli’yle 6 günde 3 defa görüşme gerçekleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi’nin üst düzey isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ü de evinde ziyaret etti. 1 saat süren ziyaretin, Erdoğan'ın programında olmadığı ve 'sürpriz' şekilde yapıldığı öğrenildi.

Erdoğan'dan Saadet Partili isme sürpriz ziyaret!

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi temaslarını son günlerde hızlandırdı.

6 günde 3 kere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Erdoğan, bugün de Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etti.

MSP DÖNEMİNDEN İLİŞKİSİ VAR

Ziyaretin Erdoğan’ın programında olmadığı, sürpriz bir şekilde gerçekleştiği öğrenildi.

Erdoğan’ın Ankara Bahçelievler’deki evinde ziyaret ettiği Asiltürk ile Milli Selamet Partisi (MSP) döneminden ilişkisi bulunuyor.

Asiltürk geçmişte İçişleri Bakanı ve Sanayi Bakanı olarak görev yaptı.

NEDEN OĞUZHAN ASİLTÜRK?

86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk’ün, Saadet içinde Cumhur İttifakı’na meyil eden isimlerden biri olduğu ve bu konuda partinin lideri Temel Karamollaoğlu’yla anlaşmazlık yaşadığı ifade ediliyor.

Asiltürk’ün 2017’de Partili Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan referandumda da ‘evet’ten yana olduğu dile getirilmişti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Antalya Belediye Başkan Adayı olan Ali Aktaş, 7 kasım 2020’de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Asiltürk’ün partiyi “Cumhur ittifakına yamama” hedefiyle hareket ettiğini belirterek parti içinde 3 kliğin olduğunu öne sürmüştü.

erdogan-dan-saadet-partili-isme-surpriz-ziyaret-826187-1.

HEYKELİ KALDIRTMIŞTI

Milli Görüş geleneğinin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, bakan olduğu dönemde gerici söylemlerle Karaköy’deki ‘Güzel İstanbul’ adlı heykelin yerinden kaldırılmasına öncülük etmişti.

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 50’nci yılı nedeniyle 1973’te açılan yarışma sonucunda Karaköy’e yerleştirilen Gürdal Duyar’ın ‘Güzel İstanbul’ adlı heykeli, dönemin CHP- Milli Selamet Partisi koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün hedefi olmuştu. Asiltürk heykel için, “Türk anasına hakarettir” demiş, Necmettin Erbakan da “Heykel derhal oradan sökülmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Hükümet krizine dönüştürülen heykel, dönemin İstanbul Valisi Namık Kemal Şentürk’ün talimatıyla 21 Mart 1974 gecesi yerinden sökülmüş ve Kumkapı sahiline bırakılmıştı. Uzun tartışmalardan sonra ‘Güzel İstanbul’, Yıldız Parkı’nda bir köşeye yerleştirildi.

ZİYARET 1 SAAT SÜRDÜ

Asiltürk'ün evinde gerçekleşen ziyaret, yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyaretin ardından Asiltürk, Erdoğan'a aracına kadar eşlik etti.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapmayan Erdoğan, Asiltürk'ün evinden ayrılırken balkonlarda kendisini izleyenlere el salladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabı da ziyarete ilişkin paylaşımda bulundu.