Koronavirüse yakalanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Bugün de hastalığı hafif şekilde geçiriyor, Emine Hanımla birlikte çalışmalarımıza evden devam ediyoruz" dedi.

Erdoğan'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama

Covid-19'a yakalanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan, "Bu sabah doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. Hamdolsun, olumsuz bir durum yok. Bugün de hastalığı hafif şekilde geçiriyor, Emine Hanımla birlikte çalışmalarımıza evden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara yönelik resen soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re'sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

***

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweetini alıntılayarak "Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip Bey'le birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz" paylaşımında bulunmuştu.