Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen’in düzenlediği konferansta açıklamalarda bulundu. “Ben yürütmenin başıyım,” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi ya da o bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu hem cahildir hem zalimdir. Bir yere kadar menfaatleriyle […]

Erdoğan’dan ‘sendika’ mesajı: Seni memurluktan mı atacak? Atamaz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen’in düzenlediği konferansta açıklamalarda bulundu.

“Ben yürütmenin başıyım,” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi ya da o bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu hem cahildir hem zalimdir. Bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür.

Memur-Sen camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda, bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ne yapacak, seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen yasa sizi güçlü şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki bu yollara tevessül edenler karşısında arkanızda kapı gibi Memur-Sen camiası var. Bu ülkede şu anda bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız.

Yasamanın başı ise genel başkanı olduğum partinin üyesidir, bütün bu imkânlarımızla zulmün karşısında durmak bizim için en önemli görevdir, Memur-Sen mensupları yerlerinde dimdik durmalıdır. ‘Hadi bakalım sendikanı değiştir’ diyenlere karşı Memur-Sen’liler yerini korumalıdır.

Sırtını vesayet odaklarına dayayan sendika ağlarının siyasetçilere ayar verdiği o günler geride kaldı. Yapılacak olan zulümlere tribünden seyirci olmayız.

Bu medyaya, bu paçavralara alıştık. Financial Times böyle yazmış… Ya sen ne yazarsan yaz. Alışacaklar… Türkiye’nin gücünü de kabul edecekler. Bunlar her zaman bu başlıkları attılar, bundan sonra da atacaklar. Bunlar yeri gelir madalya verirler, yeri gelir bu tür başlıklar atarlar. Şu anda ülkemizdeki durum ortadadır. Güçlenerek yoluna devam etmektedir. Ey Financial Times, 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’yi sen tanıdın mı? Senin ülkende şu an ne kadar mülteci var? Hadi bir de onu haber yap.

‘TARTIŞMALAR SONA ERMİŞTİR’

Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş, herkes günlük hayatına yönelmiş, evine, işine, gücüne yoğunlaşmıştır. Ülkemizin önünde 4.5 yıl bir icraat dönemi vardır. Türkiye’nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir. Terörü kutsamadığı sürece her siyasi görüşün başımızın üzerinde yeri var. Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir.

Hak arama mücadeleleri demokrasinin bir imkanı ve gereğidir. Kimse hak arama mücadelesi verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez.