Erdoğan'dan 'Suriye ordusu ve YPG anlaştı' iddiasına açıklama: Münbiç'le ilgili kararımızı verdik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye ordusu ve YPG'nin anlaştığı iddialarına ilişkin "Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız" dedi.

Erdoğan'ın soru-cevap kısmında yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

(Suriye Ordusu'nun PYD ile anlaşma yaptığı iddiası) Şu anda birçok dedikodu var. Özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve bunun yanında şu an itibariyle Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Amerika ile Münbiç konusundaki mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı ama seneyi devirdik, boşaltılmadı. Biz Türkiye olarak girmeyeceğiz ki, oranın sahipleri oraya girecek. Bizim de bu konudaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak.

(Yabancı basının yaklaşımı farklı. Siviller zarar görüyor diyenler var. Yabancı basının manipülasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz?) İnanıyorum ki bu manipülasyonları sizler samimi olarak nasıl değerlendiriyorsanız ben de öyle değerlendiriyorum. 600'ün üzerinde topraklarımıza havan topunun atılmasına kör olmaları anlaşılır gibi değil. Bunlar ilk değil, bunların taktiği bu. Şimdi de aynı taktiği içeride ve dışarıda uyguluyorlar. Ancak gerçekleri karartmak mümkün değil. Havan topları neticesinde evlerini boşaltanlar, yaralananlar var. Şehitlerimiz var. Bunlar istediği kadar hedef çağırsınlar bizim halkımız gerçekleri görüyor. Biz de bunları yazılı ve görsel olarak dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Onlar kendi sahtekarlıklarını yapacaklar bizler ise doğruyu anlatmaya devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.