AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlik birimleriyle iftar buluşmasında konuştu. Erdoğan konuşmasında TÜSİAD YİK Başkanı iş insanı Tuncay Özilhan’a yönelik, “Herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya davet ediyorum. Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı ve istatistik cinliği yapan konuşmasını […]

Erdoğan’dan TÜSİAD’ı hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlik birimleriyle iftar buluşmasında konuştu.

Erdoğan konuşmasında TÜSİAD YİK Başkanı iş insanı Tuncay Özilhan’a yönelik, “Herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya davet ediyorum. Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı ve istatistik cinliği yapan konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Benzer istatistiklerde Türkiye’nin çok iyi olduğu nice alanlar var.”

“İş yapma kolaylığında 190 ülke arasında 43’üncülüğe çıktık, bunu görmez. Ekonomik endekslerde 180 ülke içinde 68. sıradayız. Bunu görmez. Ekonomik özgürlükler endeksinde de 180 ülke içinde 68’inci sıradayız. Bunu görmez. Bu kişi bizi hep ülkemizi 110’lu sırada, 120’li sırada gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır. Beyefendi 17 yıl önce kişi başına milli geliri neydi, bugün ne? Sen ogün ekonomik olarak neredeydin, şimdi neredesin. Ogünden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü, bunu hiç masaya yatırmıyor musun? Ben sizin ogünkü durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Türkiye’yi içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını biliriz” ifadelerini kullandı.

Kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır

Tuncay Özilhan, dün yaptığı konuşmada, “Yıllardır seçim maratonlarından hepiniz yorgun düştük. Enerjimizi önünüzdeki 30 yılı konuşmaya derinde yatan sorunları konuşmaya ayırmalıyız. 31 Mart demokrasi sınavı oldu. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır.

Toplumsal değişimin yakıcı olduğu mevcut iktidar ve liderlerin sorunlarla baş ettiği zamanlarda toplumun önünü açan çözümleri demokrasiler bulur. Seçimlere şaibenin zerresinin düşmemesi demokrasinin en büyük ispatıdır. Hakkaniyetli koşullarda seçim ve seçmen iradeleri demokrasilerin en temel niteliğidir” demişti.