Erdoğan’dan vekillere talimat: Vatandaşla daha sık buluşun

HABER MERKEZİ

AKP son aylarda hem parti hem de Cumhur İttifakı içindeki krizlerle boğuşuyor. İktidarın kirli ilişkilerinin ortaya saçıldığı bir dönemde Erdoğan, AKP'li milletvekilleriyle bir araya geldi. Bu manidar buluşmada Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına göre “Bakanlıkların uygulamaları ve siyasetleri istişare edildi.”

AKP Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde 27 Şubat 2020'den sonra ilk kez milletvekilleriyle bir araya gelmiş oldu. 55 milletvekilinin bulunduğu toplantıya, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir, Hamza Dağ da katıldı.

Toplantının ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

üzenledi. Çelik, Erdoğan’ın son dönemde yaptığı ziyaretlere ilişkin milletvekillerine aktardığını belirtti. “Bu toplantılar serisi devam edecek. (Erdoğan) Haftaya da milletvekillerimizle bir araya gelecek” dedi ve “Genel merkezimizde başka bakanlıkların uygulamalarının ve siyasetlerinin milletvekillerimizle birlikte istişare edildiği, bu seri aynı şekilde devam edecek. Belediye başkanlarımızla ilgili olarak zaten bu devam ediyor” ifadelerini kullandı. Çelik’in bakanlıklara dair vurgusunun, iktidar içindeki tartışmaların yoğunlaştığı bir döneme denk geliyor oluşu dikkat çekti. Çelik, “Genel başkanımız vekillerimize, 'vatandaşla daha sık buluşun' dedi. İlleriyle ilgili değerlendirmelerin yanı sıra salgınla mücadele konusunda görüşlerini paylaştılar” diye konuştu.