AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan Wilders hakkında suç duyurusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Habertürk'te yer alan habere göre; Geçtiğimiz günlerde Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders, Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli bir karikatür paylaşmıştı.

Bu karikatürün ardından, Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik sözlerinin Hollanda medyasında geniş yer bulmasının ardından, Twitter hesabından Cumartesi akşamı Erdoğan’ın karikatürünün yer aldığı bir paylaşımda bulunmuştu.

Wilders, Erdoğan’ın, başında AKP yazılı bir el bombasıyla tasvir edildiği karikatürün üzerine, “terörist” yazmıştı. Twitter kullanıcılarının Hollandalı aşırı sağcı lidere karşı açtığı “Terörist Wilders” etiketi, Cumartesi gecesi birinci sıraya yükselmişti.

Hakkında Türkiye’de yayımlanan haberleri, Twitter takipçileriyle paylaşan Wilders, “Erdoğan’a terörist dediğim için Türkler kızgın ama gerçek bazen acıdır” demişti.

ANKARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürünün yer aldığı "terörist" yazılı paylaşımına Ankara'dan sert tepki gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur demenin zamanı gelmiştir.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist Geert Wilders” diye yazdı. Çelik, “Bu ahlaksız faşistlerle mücadele etmek insanlık görevidir. Bunlar ne diyorsa insanlık tam zıddındadır.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Avrupalıların anlaması gereken husus şudur: Biz Müslümanlar, siz bizi istemiyorsunuz diye hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz. Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız.