Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'daki temel atma töreninde yaptığı açıklamada "Türkiye'ye yatırım yapan kimse pişman olmaz. Kapılarımızın yatırım yapmak isteyen herkese açık olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı: Kapılarımız herkese açık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Tam tersine, sağladığı büyük kazançtan hep memnuniyet duyar. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum" dedi.

"Yeşil Kalkınma Devrimi ile sanayiden ihracata her alanda ülkemizi yeni bir seviyeye çıkartıyoruz" diyen Erdoğan, Avrupa ve Amerika'da yaşanan yakıt krizinden bahsetti, "Türkiye'de böyle bir sorun yok" dedi.

Erdoğan, "Bu başarının kahramanları yatırımcısı ve işçisiyle özel sektördür. Özel sektörümüzün de işçilerimizin haklarını verme konusunda aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. ABD'nin halini görüyorsunuz değil mi? İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya'da yiyecek bulamıyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, "Küresel düzeyde enerji fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları üçte bir, beşte bir oranda yansıtıyoruz" ifadesini kullandı.