Erdoğan'dan 'yeni' Suruç açıklaması: Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Urfa mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Şu anda Kandil'e biniyoruz. 10 önemli noktayı Kandil'de vurduk. Toplantı halindeyken lider takımını hallettik. Son 16 yılda Şanlıurfa 'ya 43 katrilyon yatırım yaptık. Biz yapım ekibiyiz, onlar ise yıkım ekibi. 24 Haziran'da bize yetkiyi verin, başladığımız işi bitirelim. Sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyorum."

"Adaylardan birtanesi Sivas'a yüksek hızlı tren istemiyormuş. Ya bunlar ne gerici ya! Düşünebiliyor musun? Neymiş, yüksek hızlı tren göçü hızlandırırmış. Vah zavallı ya! Nerede kaldı bunlar? Bunlara kağnı verelim."

SURUÇ'TAKİ KANLI KAVGADA 'SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİ'

Geçtiğimiz hafta Urfa 'nın Suruç ilçesinde meydana gelen kanlı kavgada, esnafları PKK'li olmakla suçlayan Erdoğan, bu kez olayda hayatını kaybedenlerin tümüne rahmet diledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir."

"PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ" DEMİŞTİ

Erdoğan, bayram namazı çıkışı yaptığı açıklamada, silahlı kavgada yaşamını yitiren AKP'li Yıldız'ın ağabeyinin, "PKK tarafından öldürüldüğünü" söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şanlıurfa milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız’ın abisi, Suruç’ta terör örgütü PKK-HDP tarafından öldürdü. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar, durumları ağır olanlar da var. Bunlar birer tahrik unsuru olarak bunu bırakmış değiller. Esnaf ziyareti yapılırken ‘siz bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz, nasıl girersiniz’ diye aileye saldırı yapıldı. 4 ölü var, 9 kadar yaralı var. Barışa koşalım diyenler, demokrasi, barış özgürkten yanayız diyenler, çözüm sürecinde yaptıkları oyunları sürdürüyorlar."