Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Van Kongresi’nde pandemi desteğiyle ilgili yaptığı açıklamaya CHP Genel Başkan yardımcısı Ağbaba’dan resmi verili yanıt geldi.

Erdoğan’dan yine yanlış bilgi

EKONOMİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’da düzenlenen AK Parti 7. Olağan İl Kongresi’nde ekonomiyle ilgili açıklamalarına CHP’den yalanlama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdoğan’ın “Vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar TL karşılıksız nakit desteği sağladık” sözlerinin gerçeklikle yakından ve uzaktan alakasının olmadığını ifade etti.

AKP’nin Meclis’te dağıttığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” broşüründe yazan rakamları paylaşan CHP’li Ağbaba, “halkı aldatmak için yazıldı” dedi.


KARŞILIKSIZ DESTEK YOK

CHP’li Veli Ağbaba, pandemi sürecinde destek olarak açıklanan 482,7 Milyar TL’nin sadece 8,2 Milyar TL’sinin karşılıksız olarak yurttaşlara verildiğin söyledi. Ağbaba, 8,2 milyar TL’nin yaklaşık 2 milyar TL’sinin de halkın verdiği bağışlarla toplandığının altını çizdi. Ağbaba, “Erdoğan’ın iddia ettiğinin aksine toplam 482,7 Milyar TL’nin 474 Milyar 500 milyon TL’si vergi ve prim borcu erteleme, kredi kullandırma ve işçilerin kendi parası ile oluşan işsizlik sigorta fonundan verilen paralardır. İktidarın kendi cebinden 40 Milyar TL karşılıksız ücret desteği çıkmamıştır. Gerçek nakit desteği açıklanan rakamın yüzde 1,7’sine tekabül ediyor; bir de utanmadan ‘yardım ettik’ diye övgüyle açıklama yapılıyor” diye konuştu.

VERİLEN PARA İŞÇİNİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI

Veli Ağbaba yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği 40 milyar liralık paketin önemli bir bölümünün İşsizlik Sigorta Fonu’nun parası olduğuna dikkat çekerek, “İŞKUR İşsizlik Sigortası Fonu verilerine göre nisan-eylül ayları arasında; kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödemeleri olmak üzere toplam 29,3 Milyar TL fondan çalışanlara ödeme yapılmıştır. İşsizlik Sigorta Fonu çalışanların kendi ücretlerinden kesilen meblağlar ile oluşmaktadır. İşçinin kendi parasını karşılıksız olarak verildiğini söylemek akıl tutulmasından başka bir şey değildir” dedi.

erdogan-dan-yine-yanlis-bilgi-800368-1.