Erdoğan'ın hedefinde yine yurt sorunu yaşayan öğrenciler ve onlara destek olanlar vardı: "Geçtiğimiz yılın ve bu yılın başvurularının üs üste birikmesiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlar tarafından sabote edilmektedir."

Erdoğan'dan yurt bulamayan öğrencilere: Kadrolu militanlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çurkurova Üniversitesi Tesis Açılışı töreninde yine barınma sorunu yaşayan öğrencilerin haklarını savunanları hedef aldı.

Erdoğan, "Toplumda 6 bin 664 öğrenci kapasiteli otel konforunda dört yurdumuzu da açıyoruz. Geçtiğimiz yılın ve bu yılın başvurularının üs üste birikmesiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlar tarafından sabote edilmektedir," dedi.

Erdoğan, "İnsanımızın hayatını tehlikeye atmamak adına diğer ülkeler gibi uzaktan eğitim modeline geçtik. Lise, ortaokul, ilkokul, üniversite düzeyinde eğitimin kesintiye uğramaması için her türlü çabayı gösterdik. Uzaktan veya hibrit eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını hepimiz biliyoruz. Hamdolsun bu sene yüz yüze eğitimi tekrar başlattık. Amacımız şartları sonuna kadar zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitim, öğretimi devam ettirmektir. Hayat normal ritmine döndükçe salgının kimi alanlarda yol açtığı tahribata şahit ediyoruz. İngiltere'de benzin istasyonu, marketlerden yansıyan manzaralar salgının yol açtığı kırılma örneklerinden biridir. Aynı durum ABD ve Fransa'da geçerlidir. Türkiye tıpkı salgın döneminde olduğu gibi korona sonrası dönemini başarıyla yönetecek yönetim becerisine, siyasi iradeye sahiptir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam ett:

"Ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Tek üzüntümüz hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin abartılması, istismar aracı haline dönüştürülmesidir. İstismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başvuruların üst üste olması sebebiyle gelişen geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edilmiştir. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştılar.

Türkiye artık kendi öğrencileri yanında 230 bin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan bir konuma gelmiştir. Gençlerimizin okullaşma oranını yüzde 44'e yükselttik. Artık üniversitelerimizde kapasite sorunu kalmadığı için tüm gücümüzü, imkanlarımızı kalitenin yükseltilmesine vereceğimiz bir döneme girdik. Eğitimin tüm kademelerinde kalitenin yükseltilmesi hususunda öncülük yapacaklarına inanıyorum."