AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’taki 7.4’lük depremin ardından bölgedeki illerin yetkililerinden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan geçilen ilk bilgi notunda Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri aramamış olduğu görülmüşken ikinci bilgi notunda CHP'li Zeydan Karalar'ı da aradığı kaydedildi.

Erdoğan, depremden etkilenen illeri aradı
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kahramanmaraş’taki 7.4’lük depremin ardından yıkımdan etkilenen illerin yetkililerinden bilgi aldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada Erdoğan'ın aradığı bölge illerinin belediye başkanları arasında CHP'li belediyeler yer almamıştı. Yapılan ikinci açıklamada Erdoğan'ın CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı da aradığı belirtildi.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından can ve mal kaybının yaşandığı illerin belediye başkanlarını arayıp bildi aldı.

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidini Beyazgül ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı."

Yapılan ilk açıklamaya göre Erdoğan’ın AKP'li belediye başkanlarını arayıp, depremden birinci derecede etkilenen illerden Hatay’ın Belediye Başkanı CHP Lütfü Savaş’ı ve Adana’nın Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ı aramaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada ise Erdoğan'ın Zeydan Karalar'ı da aradığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan ikinci açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile telefonda görüşerek deprem sonrası ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kilis Valisi Recep Soytürk ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı."