AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz krizi ile ilgili olarak "Diplomasi masasının öne çıkarılması, ülkemizin kararlı duruşunun sonucu. Karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen biz büyük devlet gibi hareket ettik," ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Diplomasi masasının öne çıkarılması, kararlı duruşumuzun sonucu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni programında Ankara'da konuştu.

Erdoğan, "Rabbimiz 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz' der. Şehitlerimizin emanetine, gazilerimizin fedakarlıklarına layık olmak için yaptığımız hizmetlerin en yakın şahitleri sizlersiniz. Onlar nübüvvetten sonra en yüce makamı kazanmış kişiler. Bu bir nasip meselesi," ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çatışma bölgelerinde artık sakinlik olduğunu ileri sürerek "Teröristleri inlerinde buluyor, doğrudan bataklığı kurutacak adımlar atıyoruz. Aldığımız tedbirler sayesinde uzun yıllardan sonra tekrar sükunet ve barış ortamı bölgede tesis edildi. Bir dönem teröristlerin barındığı dağlarda bugün artık elhamdülillah artık ceylanlar geziyor," dedi.

"ÇOCUKSU DAVRANIŞLARA RAĞMEN BÜYÜK DEVLET GİBİ HAREKET ETTİK"

Yunanistan ve Fransa ile yaşanan gerilime de değinen Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ve KKTC'de uluslararası haklarımızı savunuyoruz. Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye'nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği tüm muhataplar tarafından anlaşılmıştır," diyerek şöyle devam etti:

"Diplomasi masasının öne çıkarılması, ülkemizin kararlı duruşunun sonucu. Karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen biz büyük devlet gibi hareket ettik. Bundan sonra da gereken olgunluğu göstermeye devam edeceğiz. Ülkemizin ve bölgemizin huzur, barışı için çalışmayı sürdüreceğiz."