AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemlerde, Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor" dedi. Kanaat önderleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile buluşmada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise "Bir asırdır coğrafyamızda uygulanan fitne ve kurdukları kirli senaryolar tutmadı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile telefonda görüşerek, katılımcılara hitap etti. Son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinde "spekülatif olayların" cereyan ettiğini iddia eden Erdoğan, "Tabii ki bu olaylar beni de ciddi manada üzüyor. Fakat sizlerin birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik içerisinde duruşunuz inanıyorum ki o grupların, arzuları istikametinde devamına inşallah fırsat vermeyecektir" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle son dönemlerde, Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor. Tabii ki bu olaylar beni de ciddi manada üzüyor. Fakat sizlerin birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik içerisinde duruşunuz inanıyorum ki o grupların, arzuları istikametinde devamına inşallah fırsat vermeyecektir. Burada hep beraber sizin sergileyeceğiniz duruş birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Ve bir de tabii Allah'ın ipine toptan sımsıkı sarılışımızın bir ifadesidir. "

ERBAŞ: UYGULANAN FİTNE VE KURDUKLARI KİRLİ SENARYOLAR TUTMADI

Ali Erbaş ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Bir asırdır coğrafyamızda uygulanan fitne ve kurdukları kirli senaryolar tutmadı" dedi.

"Sorunların çözümünde kanaat önderlerine, STK'lere, vakıflara, derneklere ve öğretmenlere önemli vazifeler düştüğünü" söyleyen Erbaş, "Sorunlarımızı ilimle, hikmetle, ferasetle, dirayetle çözeceğiz inşallah. Bir asırdır coğrafyamızda uygulanan fitne ve kurdukları kirli senaryolar, iyilik için bir araya gelen kanaat önderleri ve STK'ler sayesinde tutmadı" diye konuştu.

AA