AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet'in 4-6 yaş Kuran kurslarını "çok değerli bulduğunu" belirterek, "Kimi hadsizler, kimi kendini bilmezler 'Ortaçağ zihniyeti' diyerek güya aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim yuvalarına adeta gözü gibi bakıyor, bunu böyle bilesiniz. Biz bu hadsizlere bakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Diyanet'in 4-6 yaş grubu Kuran kurslarına sahip çıktı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'na konuştu.

Başörtüsüne ilişkişin anayasa değişikliği teklifine değinen Erdoğan, "Başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken, sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kuran kurslarına sahip çıkan Erdoğan, "Kimi hadsizler, kimi kendini bilmezler 'Ortaçağ zihniyeti' diyerek güya aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim yuvalarına adeta gözü gibi bakıyor, bunu böyle bilesiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İnsanlık maddi alanda kavuştuğu onca imkana rağmen, manevi alanda zemin ve irtifa kaybediyor. Bunun işaretlerine pek çok alanda şahit oluyoruz. Maddi refahta ilk sıralarda yer alan batılı ülkelerin uyuşturucu, alkolün, kadına şiddetin en yaygın olduğu ülkeler arasındadır. Bu ülkeler uyuşturucu meselesini çözemedikleri için serbest bırakma yoluna gitmiştir. Aynı durum alkollü içkiler için de geçerli. Kadına yönelik şiddet ve çocuklara karşı suçlar sicilin en kötü olduğu başlıklardır. Aile kurumu anlamını yitirmekte, toplum birkaç marjinalin oyuncağı haline dönüşmektir.

Sapıklık, ahlaksızlık ve çarpık ilişkiler özendirilmektedir. Hayret eşiğimizi yukarı taşıyan skandal materyalist zihniyetin açtığı yaraları gösteriyor. Şayet, şimdiden harekete geçip önlem almazsak ileride daha beter sıkıntıları yaşamamız kuvvetle muhtemeldir.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ' AÇIKLAMASI

Anayasa değişikliği teklifimizi bu yönde atılmış önemli bir adım olarak görüyorum. Başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken, sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz.

Bu sapkın kişiler, Meksika'da tamamıyla bu sapkın süreç yasal olarak zemine oturtulmuş. Ülkemizde de bu çalışmaları yürütenler var. Bizler sonuna kadar dimdik duracağız, bu Müslüman topluluğu yedirmeyeceğiz. TBMM'deki akıl, vicdan, feraset sahibi milletvekillerimizin desteğiyle bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.

4-6 YAŞ KURAN KURSLARI

Diyanet'in özellikle 4-6 yaş Kuran kurslarının çocuklarımızın İslam inancı ve ahlakı ile erken yaşlarda tanışması bakımından çok ama çok değerli buluyorum.

Kimi hadsizler, kimi kendini bilmezler 'Ortaçağ zihniyeti' diyerek güya aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim yuvalarına adeta gözü gibi bakıyor, bunu böyle bilesiniz. Biz bu hadsizlere bakmayacağız. Tam aksine 4-6 yaş grubu bu yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirmek suretiyle tarihe nazar edeceğiz.

Son dönemde Diyanet teşkilatımızın birileri tarafından daha sık hedefe konulmasını ise yaptığınız doğru işlerin bir hasılası olarak görüyoruz. Varlık gayesi milletin inancına, ahlakına, ezanına düşmanlık olanlar elbette rahatsızlık duyacak. İçlerindeki kini ve nefreti kusmak için fırsat kollayan bir avuç kendini bilmezin eleştirileri sakına sizi yolunuzdan asla alıkoymamalı."