Erdoğan: Dünkü görüşmeyi galibiyet veya mağlubiyet gibi değerlendirmek doğru değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyiyle ilgili ABD heyeti ile varılan ateşkes kararının ardından yaptığı açıklamada, Suriye yönetimini tehdit ederek, "Eğer Suriye hükümeti kuzey Suriye'de hata yaparsa Türkiye yanıt verecek" dedi.

Reuters'ten Orhan Coşkun'un aktardığına göre, uluslararası basın kuruluşlarına konuşan Erdoğan, YPG'nin 750 IŞİD üyesini serbest bıraktığını öne sürerek, "195 DEAŞ mahkumunu yakaladık. 150'ini biz yargılayacağız, Türk vatandaşı olmayanları Batılı ülkeler yargılayacak" dedi.

'GALİBİYET YA DA MAĞLUBİYET DEĞİL'

Erdoğan, dünkü görüşmeye dair konuşarak, "Dünkü görüşmeyi galibiyet veya mağlubiyet gibi değerlendirmek doğru değil, bu görüşme bir devlete karşı kazanılmış bir zafer değil. Teröre karşı bir zafer kazandık" dedi.

YPG'nin çekilmesine ilişkin sorumululuğun ABD'de olduğunu söyleyen Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Rusya'dan da sorumluluk almasını beklediklerini ifade etti.

'RAKKA'YA 2 MİLYON KİŞİ DÖNEBİLİR'

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde kurulacak "güvenli bölge"ye 12 gözlem noktası inşa edilmesinin planlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Rakka'nın da güvenli bölge sınırlarına dahil edilmesini istediğini söyleyerek, "Rakka bu sınırlara alınırsa 2 milyon Suriyeli bölgeye dönebilir" iddiasında bulundu.