Google Play Store
App Store

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletim ‘tamam’ derse çekiliriz” deyince sosyal medya ayağa kalktı. Bir milyonu aşkın tweet atılan ‘TAMAM’ başlığı dünya zirvesine yerleşti

Erdoğan duymak istedi, yüz binler ‘tamam’ dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bir gün milletimiz ‘Tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yaklaşık bir milyonu aşkın tweet atılan ‘TAMAM’ başlığı dünya zirvesine yerleşti.

Erdoğan dün partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. 24 Haziran seçimlerine ve rakiplerine değinen Erdoğan, “Tek bir dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Şayet bir gün milletimiz ‘Tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadelerini kullandı.

Twitter’da büyük yankı uyandıran bu açıklamalara sosyal medya kullanıcılarının yanıtı ‘TAMAM’ oldu. Söz konusu başlıkla yaklaşık bir milyon tweet atıldı; başlık Twitter’ın dünya sıralamasında zirveye yerleşti.

Adaylar da ‘TAMAM’ dedi
Erdoğan’ın sözlerine Cumhurbaşkanı adayları da Twitter’da yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘#TürkiyeİYİOlacak’ etiketiyle “T A M A M” yazdı. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de “Vakit TAMAM!” diye yanıt verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, “T A M A M İnşallah!” diye yazdı.

İnce’yi küçümsedi
Erdoğan konuşmasında ayrıca CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında küçümseyici ifadeler kullandı: “Seçim kampanyasında CHP’nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız, onu bilemiyoruz. Ortada bir aslı bir de kuklası var. Bizi çıldırtacaklarını öne sürerek yola çıkmışlardı, haklarını vermek lazım bizi çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Bu karikatür tipin ve adayının maceralarını seçimlere kadar izlemeye devam edeceğiz.”

Yıkım ekibi’
Adaylardan ‘yıkım ekibi’ diye bahseden ve Saray’ı, AKP politikalarını hedef alan açıklamalarına da sert çıkan Erdoğan, “Biri gözüne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yeni yönetim sistemini kestirmiş. İlla biz bunları yıkacağız yok edeceğiz diyorlar. Biri Çankaya’da yatacakmış. Diğeri külliyeyi gençlere tahsis edecekmiş. Böyle politika olur mu? Bu nasıl cüce bir politikadır. Çankaya’da yatmakla orayı konuk evi haline getirmekle politika yaptığını zannedenler bu milleti ne yerine koyuyorlar. Bu millet gereken cevabı 24 Haziran’da verecektir” diye konuştu.