Erdoğan eleştirisine 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi

Berkay SAĞOL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sosyal medya üzerinden eleştiren Yavuz Atan isimli yurttaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 1 yıl 2 ay ceza aldı.
İzmir’de yaşayan 56 yaşındaki Yavuz Atan isimli yurttaş hakkında 2020 yılında yaptığı 4 farklı sosyal medya paylaşımı sebebiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.

Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Libya’da birkaç tane şehidimiz var” haberine yaptığı, “Osmanlı kolonisi ve petrol ticareti” yorumu sebebiyle Atan, 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Ceza 7 bin TL para cezasına çevrildi. Kararın ise temyize götürüleceği öğrenildi.

Yurttaşların iktidarları eleştirme hakkı olması gerektiğine vurgu yapan Atan, “3 paylaşımdan beraat alırken diğerinden ise ceza aldım. Hükmün açıklanmasını geri bırakma kararını reddettim. Bu ifade özgürlüğünün kısıtlanması demek” dedi.

Atan’ın avukatı Bora Sarıca ise, “İnsanların yorum yapma hakkı, politik bir eleştiri hakkı bile suç olmuş durumda. En az iğneleyici olan paylaşıma ceza verdiler Günümüz yargı sisteminin artık en küçük eleştiriye bile tahammülü kalmadı” diye konuştu.