AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girdiğini iddia etti. Enflasyonu tek haneli indirme mesajı veren Erdoğan, "Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını parçalayıp atacağız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin pembe tablo çizdi. Ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girdiğini iddia eden Erdoğan, "Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" dedi.

Erdoğan, Engelli Memur Ataması programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında, "Bugün atamasını yapacağımız 2927 engelli kardeşimize işlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Kamudaki engelli memur sayımız 66 bine ulaşmış oluyor. Göreve geldiğimizde kamuda sadece 5 bin 777 engelli memur vardı. Kamudaki engelli işçi sayısı da bu süreçte 127 bine yaklaştı. Son 9 yılda kamuda istihdam edilen sayısı 192 bin sınırına dayandı" ifadelerini kullandı.

"YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR VAR"

"Yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içindeyiz" diyen Erdoğan, "Ülkemizi hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için verdiğimiz mücadelenin son adımındayız. Milletçe bu safhaya gelene kadar çok mücadele ettik, çok bedel ödedik, çok fedakarlık yaptık. Biz de uğraştık, didindik, çabaladık, kuyruğuna geldik. Dünyanın dengeleri, küresel sağlık krizleri ile bozulurken Türkiye yaptığı hazırlıkların karşılığını yatırımla, istihdamla alıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar var. Bu sıkıntıların da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hayat pahalılığı başta olmak üzere kimi konjonktürel meselelerin bizi asıl araçlarımızdan geri bırakmasına izin veremeyiz. Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak, ekonomik tetikçilere nasıl izin vermediysek Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinde de Allah'ın izniyle kurtaracağız."

"Programımızı adım adım uyguluyoruz. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Döviz kuru da istikrara kavuştu. Sırada enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var. Turizm sezonunun açılmasıyla istihdam sayısı da hızla artacaktır. Siz karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye, ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacağız. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın."