CHP’nin “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın” önergesine ateş püsküren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var? Haydi ispatla. İspatlayamıyorsan demek ki bunlar sende” dedi

Erdoğan FETÖ önergesine ateş püskürdü

POLİTİKA SERVİSİ

CHP'nin Meclis'e verdiği ve AKP ile MHP oylarıyla reddedilen 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergesine ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin “FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır” talebini yineledi. Öztrak, “Bu TBMM'nin gözetimi altında yapılmalıdır. Bizim TBMM'ye verdiğimiz araştırma önergesi oyunu bozmuştur. Senaryosu olgunlaştırılmaya çalışılan operasyonu deşifre etmiştir. Siyasi cadı avı başlatılacaktı” diye konuştu.

'Bu tür adamlar bizde yok'

Berlin Konferansı dönüşü uçakta bazı gazetecilere konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise önergeye tepki gösterdi. “İddia sahibi kim? CHP. Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin” diyen Erdoğan, “İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et. Bunu ispatlayamayan bu parti parlamentonun tamamını zan altına almak için böyle bir yola başvurdu. Daha geçenlerde Urla Belediye Başkanı’nın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Mahkemesi devam ediyor” açıklamasında bulundu.

***

Sürekli reddediliyor

CHP ve İYİ Parti'nin çeşitli tarihlerde TBMM'ye sundukları 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergesi, her seferinde AKP ve MHP tarafından reddedildi. İYİ Parti'nin geçtiğimiz mayıs ayında sunduğu önergenin reddedilmesi üzerine söz alan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin TBMM'de araştırma komisyonu kurulduğunu ancak bu komisyonun, kalkışmayı “Allah'ın büyük lütfu” olarak niteleyenler tarafından çalıştırılmadığını öne sürmüştü. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, CHP'nin son önergesini neden reddettiklerine ilişkin, “Bu milletvekili işi değil, iktidar yargıçlara tam yetki verip arkasında durmalı” ifadelerini kullanmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.