Erdoğan: Fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Isparta’daki General İhsan Alper Kışlası’nda düzenlenen 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşma özetle şöyle:

"Bu gençlerimizi vatana millete değerli bir evlat olarak yetiştiren ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Isparta’daki bu eğitim merkezi sınırlarımızı içinde ve dışında nice kahramanlıklara imza atmış komandolarımızı yetiştirmiş müstesna bir kurumdur.

Teröristlere dünyayı dar eden komandolarımız bugün de bizim gururumuzdur.

Dünyanın en eski düzenli ordusuna sahip bir ülke olarak her gencimizi potansiyel bir komando olarak görüyorum. Çanakkale’den doğu güneydoğu Anadolu bölgesindeki işgal hareketlerimize kadar bunun pek çok örneğini gördük.

En son 15 Temmuz’ bunu gördük. Hep birlikte millet olarak adeta bir kıyama kalktık. 15 Temmuz’da içindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz zaferden zafere koşuyor.

Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidir.

İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz.

Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini ve 'Peygamber ocağı' dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum.

(Bedelli askerlik) Nüfusumuzun arttığı, buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır."