Osmanlı’nın İstanbul’u topraklarına katışının 568’inci yılı etkinliklerinde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel sanat ve spor dalları ile günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti işte bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz” dedi.

Erdoğan gençlere seslendi: Okçuluk, binicilik ve kılıç faaliyeti yürütün

İstanbul’un Osmanlı hakimiyetine geçişinin 568’inci yıldönümü kapsamında, oğlu Bilal Erdoğan’ın da mütevelli heyetinde yer aldığı Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 9. Fetih Kupası Ödül Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada gençlere seslendi.

“Dün okçularımızla yazdığımız destanı, bugün insanız hava araçlarımızla, yazılımlarımızla, üretimimizle, ihracatımızla tekrarlıyoruz” diyen Erdoğan, kökleriyle bağı kopmuş bir ağacın ayakta kalamayacağını savunarak, gençlere okçuluk, binicilik ve kılıç tavsiyesinde bulundu.

‘GELENEKSEL SPOR DALLARI’NA ÇAĞRI

Erdoğan şunları dile getirdi:

“Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel sanat ve spor dalları ile günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti işte bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz. Aklıselim ile düşünen, kalbiselim ile hisseden, zevkiselim ile inşa eden gençlerimizi gördükçe, geleceğimize daha bir güvenle bakıyoruz. Geleneksel spor dallarımıza sahip çıkan gençlerimizin her birine teşekkürlerimi iletiyorum.”

MADALYALAR VERİLDİ

Etkinlikte Okçular Vakfı tarafından 9. Fetih Kupası Ödül Töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın da katıldığı ödül töreninde dereceye giren sporcular madalyalarını aldı.