Türkiye’de yatırım, üretim ve istihdam konularında iyi bir gidişin olduğunu savunan Erdoğan, “Bu kararlı gidişimiz sayesinde Avrupa şaşkın, dünya şaşkın. Bu gidişi görünce şok oldular” dedi.

Erdoğan: Gidişimiz sayesinde Avrupa şaşkın, dünya şaşkın, şok oldular

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katılarak burada açıklamalarda bulundu.

Ekonomi konusunda iddialı görünmeye çalışan Erdoğan, “Yatırım, üretim ve istihdam hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu kararlı gidişimiz sayesinde Avrupa şaşkın, dünya şaşkın. Bu gidişi görünce şok oldular” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bu yıl sonu itibarıyla büyüme oranımız yüzde 9'u aşacak” diye konuştu.

MUHALEFETİ HEDEF ALMADAN YAPAMADI

2023’ün ‘önemli bir dönemeç’ olduğunu belirten AKP’li Cumhurbaşkanı, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan diyerek bu yola devam ediyoruz” dedi. Erdoğan ardından muhalefeti hedef alarak şunları söyledi:

“Kardeşlerim Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi bunlar terör örgütüyle beraber hareket ettiler onları da gömdük. Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyor. İP de, CHP'de onlarla beraber. Hani siz terör örgütüne karşıydınız?”