Kuzey Kıbrıs’ta gençlerle buluşan Erdoğan, “Kıbrıs denilince sizin aklınıza ilk ne geliyor? Fetihler mi, hellim mi?” sorusuna, “Hellim peyniri gelmiyor dersek ayıp olur. Bir de bizim aklımıza 74 geliyor. Çünkü 1974 o savaşta bizim artık çocukluğumuzun en hareketli çağlarıydı” cevabını verdi. Erdoğan ayrıca, gün boyunca ‘Bir gece ansızın gelebilirim’ şarkısını çaldıklarını söyledi.

Erdoğan: Gün boyunca ‘Bir gece ansızın gelebilirim’ şarkısını çaldık

Kurban Bayramı'nın birinci gününü de kapsayan iki günlük ziyaret kapsamında Kuzey Kıbrıs’a gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tarar, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve heyette bulunan bakanların da yer aldığı “KKTC’li Gençler Buluşması”nda gençlerle Büyükhan’da bir araya geldi.

İHA’nın aktardığına göre burada bir gencin “Kıbrıs denilince sizin aklınıza ilk ne geliyor? Fetihler mi, hellim mi? ” sorusuna cevap veren Erdoğan, “Hellim peyniri gelmiyor dersek ayıp olur. Kıbrıs’ın ekonomide en güçlü kalemlerinden birisi hellim peyniri. Bir de bizim aklımıza 74 geliyor. Çünkü 1974 o savaşta bizim artık çocukluğumuzun en hareketli çağlarıydı” ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİ VE HAMASİ MESAJLAR VERDİ

“Buradaki zafere giden o yolda, o zamanlar Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Başbakan merhum Ecevit, Başbakan Yardımcısı merhum Erbakan, bunlarla birlikte milletimizin verdiği mücadele unutulur gibi değildi” diyen Erdoğan, “Verilen bu mücadele neticesinde de hamdolsun Kıbrıs bu zalim Yunanlıların elinden kurtarılmış oldu. Bu mücadele ile birlikte adeta dünyada bize karşı bir haçlı zihniyetini yeniden ortaya koymak isteyenlere Türkler olarak büyük bir ders vermiş olduk. O günden aklımda kalan en önemli başlık nedir derseniz, onu da söyleyeyim, Beşparmak Dağları. Şimdi de inşallah yapacağımız külliyeyi de Beşparmak Dağlarına sırtımızı dayayarak yapmayı planladık” ifadelerini kullandı.

“BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM”

Bir gencin, “Milli Mücadele döneminde Rumlar radyolarında bizlere ‘Bekledim de gelmedin’ şarkısını çalarak hem Kıbrıs Türk halkının moralini bozmak hem de ana vatan Türkiye’nin yardıma gelmeyeceğini ima ediyordu. Bizler de kendi radyolarımızdan ‘Bir gece ansızın gelebilirim' çalarak Rumlara Türkiye’nin bir gece ansızın ensesinde olacağı korkusunu yaşattık” şeklinde konuşması üzerine ise Erdoğan, “Bugün devamlı onu çaldık” diye cevap verdi.