AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı'nda" açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında yaşanılan mağduriyetleri giderecek adımlar attıklarını iddia etti.

Erdoğan: Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında mağduriyetleri giderecek adımları attık

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı'nda" açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, "Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: "Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında milletimizin yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık."

2023'e endekslenen hedeflerin küresel senaryolara karşı bir başkaldırı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sancıları yaşadığı dönemde Türkiye olarak yönümüz geleceğe dönük yürüyoruz" dedi.

NAZIM HİKMET'İN KUVAYİ MİLLİYE DESTANI'NDAN BÖLÜM OKUDU

Konuşmasında “Sakarya zaferi tıpkı Malazgirt gibi tıpkı bir tarafta Viyana kapılarını diğer tarafta Kızıldeniz’i kucaklayan şanlı tarihimizin önemli yapraklarından biridir. Gazi Mustafa Kemal’in bir çeşit kıyamet savaşı olarak isimlendirdiği bu büyük zaferi Nazım Hikmet şöyle tasvir ediyor” diyen Erdoğan, ‘Kuvâyi Milliye Destanı - Altıncı Bap’tan bir bölüm okudu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sakarya Meydan Muhaberesi 1 yıl sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı ile taçlandırılmıştır. Milli mücadelemizin bu zaferini unutturmamalıyız. Bu zaferin yaşandığı alanı tarihi milli park ilan ettik. Sakarya Zaferi'nin akabinde sahadaki başarı diplomasi alanına da taşınmıştır.

Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik. Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında milletimizin yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık.

'2023 HEDEFLERİMİZ, KÜRESEL SENARYOLARA KARŞI BAŞKALDIRIDIR'

Cumhuriyetimizin 100.yılı olan 2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz de küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır. Alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Biz bu iradeyi ortaya koyarak Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik. Asırlardır kuşatma altında tutan medeniyet ufkumuzu tekrar açmayı başardık. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. Böylece ülkemizi dünyanın yaşadığı büyük dönüşümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadelesiyle heba eden bir konumdan enerjisini en üst seviyede kullanabilen bir konuma geldik."

Erdoğan, kutlama programının ardından Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'ne katıldı.