Partisinin 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef aldı. Ekonomi gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan hayat pahalılığının farkında olduklarını ve alacakları tedbirlerle ekonomik sorunu AKP'nin çözeceğini iddia etti. Konuşmasında partililerine de seçim talimatı veren Erdoğan, "Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz. Halka tepeden bakan AK Parti yöneticisi olamaz" diye konuştu.

Erdoğan: Halka tepeden bakan AK Parti yöneticisi olamaz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerine hitaben yaptığı konuşmada, "Halka tepeden bakan, geleni içeri almayan, telefonuna ulaşılamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Uzatılan eli tutmayan, insanlarla gönül gönüle muhabbet kurmayan kişi AK Parti'yi temsil edemez. Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ekonomi ve siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, muhalefeti hedef aldı.

"Türkiye üzerinde siyasi ve ekonomik hesabı olan herkes, kalkınma adımlarımızdan rahatsız olan herkes umutlarını 2023 seçimlerine bağladılar" diye konuşan Erdoğan, altılı masayı da "6'lı masa diye milletin önüne koydukları yapı, sirk çadırından beter bir yer haline dönüştü" ifadeleriyle hedef aldı.

'İNSANLARIN GEÇİM SIKINTISI OLABİLİR'

Hayat pahalılığının farkında olduklarını söleyen Erdoğan, "Bugün insanlarımızın geçim sıkıntısı meselesi olabilir. Bugün insanlarımızın hayat pahalılığı yükü altında zorlandığını biz de tespit ediyoruz" dedi. Erdoğan, "Alacağımız tedbirlerle insanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da enflasyonu düşürecek olan da 2008'de olduğu gibi, herkesin iş ve aş sahibi olmasını güvenceye alacak olan da biziz" diye konuştu.

"Yeni 'başarı hikayeleri' ile Türkiye'nin taşlarını döşemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Mandacı ekonomistler, milletin felaketinden rant devşirmeye çalışanlar, tetikçi akademisyenler ne derse desin. Türkiye, 21. yüzyılın yükselen yıldızlarından biri olacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Artık geçen her gün bizim için adeta hazine kıymetindedir. Bu çerçevede yaz mevsimini en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ülkeyi ve siyaseti takip etmek için başını kaldıran her vatandaşımızın AK Parti teşkilatından birini karşısında göreceği şekilde sahayı sıkı tutmalıyız. Muhalefetin her yalanını anında ağızlarına tıkacak, her iftirayı anında çürütecek bir çalışma tarzı izlemeliyiz. Bunu yaparken asla onların gündemlerine takılıp kalmamalıyız. Siyasetin istikametini belirleyen daima biz olacağız. 2023 hedeflerimizle insanlarımızın umutlarının ve beklentilerinin adresi de yine biz olacağız. Üye sayısı 11 milyonu geçen partide elbette bireysel davranışlarıyla sıkıntı çıkaranlar olabilir. Onları geri plana hemen çekmeliyiz.

'KAZANMAK DIŞINDA İHTİMALİ OLMAYAN BİR SEÇİME DAHA HAZIRLANIYORUZ'

AK Parti ailesi ihtiyacı olan her konuda doğru insanları bulup onları öne çıkartacak kadar büyüktür. En önemlisi ise milletvekilinden il ilçe yönetimine, mahalle sorumlusuna kadar AK Parti'yi temsil eden her kardeşimizin samimiyet esaslı iletişim kurmasıdır. Halka tepeden bakan, geleni içeri almayan, telefonuna ulaşılamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Uzatılan eli tutmayan, insanlarla gönül gönüle muhabbet kurmayan kişi AK Parti'yi temsil edemez. Ülkesine, şehrine ve partisine hizmet için gece gündüz koşturmayı göze alamayan AK Parti'de sorumluluk üstlenemez. Bunlar ihtiyari değil, mecburi vasıflardır.

Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz. 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edeceğiz. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bu bizim için zor bir şey değil. 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edeceğiz. Şu anda 11 milyonu aşkın üyemiz var her üyemiz bir üye daha ilave ederse seçimden önce seçimi kazandık demektir. Bunu yapacağız, seçim öncesi seçimi kazanacağız. Onun için ana kademe, il başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kolları, durmak yok, yola devam.

'KARŞIMIZDA HER TARAFI DÖKLÜLEN BİR İTTİFAK VAR'

CHP'nin başındaki zat kadınları yine bize karşı kışkırtarak onları iş hayatında tutmaya çalıştığımızı iddia etmiş. Halbuki AK Parti kadın kollarındaki kardeşlerimiz bir yılda 72 ilimize gittiler. Bay Kemal, niye biliyor musun? Kadınlara verdiğimiz devlet desteklerini iyi anlatın, işlerini kursunlar, istihdama katılsın talimatını yerine getirmek için illerimize gittiler. Sende böyle bir teşkilat var mı? Böyle bir zatın bir de muhafazakar genç kadınlara seslenmesi yok mu? İnsanda azıcık utanma duygusu olsa, bu lafı ağzına bile alamaz. Kadınlarımızın en temel hakkı olan başörtüsü özgürlüğünü ellerinden almak için AYM önünde nöbet tutan birine ahkam kesmek değil, başını eğip yerine oturmaktır. Ama maalesef bunlarda yalan gibi, iftira gibi utanmazlık da diz boyu. Milletimiz inşallah, yürekleri yeter de sokağa çıkacak yüzleri olursa orada bunları hak ettikleri cevabı verecektir.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: ÜLKENİN EN ÇÜRÜK SİYASETÇİSİ

Türkiye üzerinde siyasi ve ekonomik hesabı olan herkes, kalkınma adımlarımızdan rahatsız olan herkes umutlarını 2023 seçimlerine bağladılar. Her yolu deneyenlerin artık sabrı kalmadı. AK Parti'yi tökezleterek ülkeyi büyük ve güçlü Türkiye hedefi rotasından çıkarmak için ellerindeki tüm kozları sahaya sürmeye başladılar. Ülkenin en çürük siyasetçisi Kılıçdaroğlu'ndan bile medet umacak hale geldiler. Bürokrasiden siyasete hayatının hiçbir döneminde kayda değer başarısı olmayan bu zata ülkeyi teslim etme senaryoları kuranların niyetleri milletin hayrına değildir. 6'lı masa diye milletin önüne koydukları yapı, sirk çadırından beter bir yer haline dönüştü. Hadi masanın çevresinde oturanlar belli, altında ve etrafında dolananları ne yapacağız? Açıklamaları bile büyükelçilerin onayına sunulan bir yerden bahsediyor. Böyle bir şey yok diyerek cevap dahi veremiyorlar. Bu kadarla değil, bir de masanın gizli ortaklarından yedikleri ayarlar, bölücü örgütün uzantılarından yedikleri zılgıtlar var. Her gün bir HDP'lı çıkıp bunlara posta koyuyor, tehdit ediyor, istikamet gösteriyor, şantaj yapıyor, hiçbirinin gıkı çıkmıyor.

HDP'liler yetmiyor bazen sahneyi Kılıçdaroğlu alıyor. Tepesi atınca 'ya bana katılın, ya önümden çekilin' diyor. Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Ortaklarından bir diğeri işi mezhep fitnesini alevlendirmeye kadar götürüyor, herkes suspus. Geçmişlerini ve değerlerini inkar pahasına o masada oturanları, milletimizin vicdanına havale ettik. Karşımızda böyle perişan bir yapı, her tarafı döklülen bir ittifak var.

Bunlar mı Türkiye'nin güney sınırlarındaki terörle mücadele harekatlarını yönetecek? Terör örgütlerine dünyayı dar edecek? Akdeniz ve Ege'deki çıkarlarımızı savunacak? Savaştaki tarafları bir araya getirip çözümün adresi olacak? Bunlar mı ülkemizi Balkanlardan Kafkaslara dört bir yanımızda kurulan sinsi tuzakların içinden selamete çıkaracak? Bunlar mı dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik sıkıntıdan kurtaracak? Bunlar mı küresel ekonomik krizi ülkemiz için fırsata çevirecek? Bunlar mı istihdamı artıracak, iş aş imkanı temin edecek? Eğitimden sağlığa, sanayiye, tarıma kadar tüm alanlarda yeni kazanımları geçtik, mevcut durumu koruyacak?

'ENFLASYONU DÜŞÜRECEK OLAN BİZİZ'

Bugün insanlarımızın geçim sıkıntısı meselesi olabilir. Bugün insanlarımızın hayat pahalılığı yükü altında zorlandığını biz de tespit ediyoruz, şunu da bilelim ki dünya nasıl bir girdaptan geçiyor... Bunu da göreceksiniz. Bütün bunlarla beraber AK Parti iktidarı olarak biz ülkenin, milletin, evlatlarımızın geleceğini tehlikeye atmaya yetecek gerekçeler değildir. Tıpkı geçen 20 yıldaki eser ve hizmetler gibi alacağımız tedbirlerle insanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da enflasyonu düşürecek olan da 2008'de olduğu gibi, herkesin iş ve aş sahibi olmasını güvenceye alacak olan da biziz.

İnsanlık son 2 buçuk yıldır tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen bu salgın, dünyadaki ekonomik dengeleri bozdu. Üretim aksadı, küresel ticaret aylar boyunca durma noktasına geldi. Gelişmiş ülkeler dahi herkes etkilendi. Türkiye salgın krizini tüm boyutuyla yönetebilen ülke olarak hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadı. İlaç bulamadığı için vefat eden hiçbir insanımız olmadı. Ekonomik olarak bizden daha zengin ülkelerde yaşananlar Allah'a şükür biz de olmadı. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapatmadığımız gibi üretimi sürdürdük. Geçtiğimiz yıl tarihimizin en yüksek ihracat rakamını aştık. Rusya-Ukrayna savaşı ile petrol, doğalgaz fiyatlarındaki sıkıntılarda vatandaşlarımızın yanındayız.

Yeni başarı hikayeleri ile evlatlarımıza bırakacağımız Türkiye'nin taşlarını döşemeye devam edeceğiz. Mandacı ekonomistler, milletin felaketinden rant devşirmeye çalışanlar, tetikçi akademisyenler ne derse desin. Türkiye, 21. yüzyılın yükselen yıldızlarından biri olacak. Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim."