Erdoğan, Hatay'a giden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Ne işin var senin Hatay'da yahu

Partisinin Fatih 6. Olağan İlçe kongresinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Hatay ziyaretini hedef aldı.

ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye yönelik hava harekâtına da değinen Erdoğan, "Yapılan operasyonu doğru buluyoruz" dedi.

Erdoğan, kongrenin öncesinde toplananlara seslendi. Erdoğan, buradaki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ilgili eleştirilerini hedef aldı

ÖSO'nun TSK'nin yanında savaşan 'kahramanlar' olduklarını öne süren Erdoğan, "Zeytindalı operasyonunda yaklaşık 4 bin 200 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Daha sonra sözü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'a ziyaretine getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Hani sanatçılarla falan dalganı geçiyordun? 'O adamın yanında ne işiniz var' diyordun? Ne işin var senin Hatay'da yahu. Niye? Hesaba çektiler, 'yanlış oluyor gitmen lazım' dediler. Bu adam aynısını 15 Temmuz'un sonrasında yaptı. Yenikapı Mitinginde ona da davet gönderdim. Sayın Bahçeli'ye de gönderdim, anında cevabını verdi ve geldi. Bay Kemal, cuma akşamına kadar gelmeyeceğini söylüyordu, son akşam cevabını bildirdi ve geldi. Bizim 7 Ağustos'taki dayanışma mitingimize leke getirdi. Sonra 7 Ağustos'un bir barış, kardeşlik mitingi olmadığı şeklinde açıklamalar yaptı. Biz milletimizle el eleyiz, demokrasiyi yeniden inşa ediyoruz. Bizim ruhumuzda kardeşlik inşa edilmiş vaziyette. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz.

Önümüzde Cumhur ittifakı var. Biz 81 milyona bir mesaj vereceğiz. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İnşallah sandıklardan farklı çıkacağız. Farklı çıkalım ki, Türkiye'de yeni bir dönem başlasın."

BAŞAKŞEHİR'DE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Başakşehir İlçe kongresinde konuştu.

FUTBOL ÜZERİNDEN SİYASET

Konuşmasında Başakşehir Futbol Kulübü'nün başarılarına değinen Erdoğan, tribünlerin boş olmasına tepki gösterdi:
“Stadının tribünlerini doldurmadığınız sürece soru işaretim devam eder. O tribünleri gençliğin doldurması lazım. Buna var mıyız? Bu alanlarda olmadığımız sürece siyasette de zayıfsınız. Bunları halletmek lazım. Onun için kalkıp sadece belli şeyleri seyredemem derseniz olmaz.”

‘KUR’ ÇIKIŞI

Döviz kurundaki artışa da dikkat çeken Erdoğan, “Nasıl meyve veren ağaç taşlanırsa bizim iftihar tablomuzu çekemeyenler de çıkıyor. Dünyanın en kanlı terör örgütlerinin üzerimize salınmasıyla, kur silahıyla ekonomimizin hedef alınmasının sebebi budur. İstedikleri kadar kur silahı kullansınlar. Hiç birisinin bize tesiri olmaz.”

'GİTMEK İSTEYENLER BUYURSUN GİTSİN'

Kongre öncesi Fatih Terim Stadyumu otoparkında kendisini karşılayanlara konuşan Erdoğan, "Paralel devlet nerede? Pensilvanya'da. Onunla beraber gitmek isteyenler buyursun gitsin. Bilet paralarını da veririz. Gitsinler. Bizim bu vatanda vatanını,milletini seven vatandaşlara; millete, kardeşler topluluğuna ihtiyacımız var. Karşımdaki topluluğu böyle görüyorum" dedi.