Erdoğan, "fahiş fiyatların önüne geçeceklerini" ileri sürdü.

Erdoğan: Hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı Esnaf Buluşması etkinliğinde konuştu.

Enflasyondan kaynaklı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz" iddiasında bulundu.

Erdoğan, şeker pancarı alım fiyatlarını da "Bu yılki şeker pancarı alım fiyatımız ton başına 420 liradır. Yüzde 25'lik bir artışı ifade eden şeker pancarı alım fiyatının ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum," ifadeleriyle duyurdu.

Erdoğan, "Aldığımız tedbirlerle dünyada en büyük büyüme oranlarına biz ulaştık, ihracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. Kimi ülkeler gibi kenarda hazır paramız olmamasına rağmen bu başarıları yakaladığımıza özellikle dikkat çekmek istiyorum. Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıları da gayet iyi biliyoruz. En kısa sürede enflasyonu da kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz," ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Bugün adına toplam kalite yönetimi denilen, tüketici haklarının korunması denilen yaklaşım Ahilerimiz tarafından asırlardır zaten uygulanmaktadır. Öyle ki, İbn-i Sina'yı anmadan bugünkü tıbbı anlayamayız. Farabi'yi, Biruni'yi bilmeden matematik konuşamayız. Yusuf Has Hacib'i İbn-i Haldun'u anlamadan siyaset bilimini konuşamayız," dedi.

Erdoğan esnaflığın da Allah ile alakalı olduğunu iddia ederek "Mesela demiri döven bir zanaatkar o demir ile birlikte nefsini de terbiye eder. Deriyi, ağacı işleyen bir zanaatkar Rabbi'ne olan şükrünü de nakşeder. Esnaf aynı zamanda bir muhitin gözü, kulağı, hamisi, yol göstericisidir," dedi.