HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na desteği hakkında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen örgütü savundu, “Tamamıyla yerli ve milli bir yapı” dedi.

Erdoğan: HÜDAPAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var; tamamıyla yerli ve milli bir yapı
Fotoğraf: DepoPhotos

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın son destekçisi HÜDAPAR’ı savundu. 1990-2000 yılları arasında işlediği birçok cinayetle gündeme gelen Hizbullah’ yakınlığıyla bilinen parti hakkında Erdoğan, “Tamamıyla yerli ve milli bir yapı” ifadesini kullandı.

Erdoğan dün akşam, NTV ve Star TV ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alan gerek Büyük Birlik Partisi, gerek HÜDA PAR'la ilgili bazı uydurma yaklaşımlar falan var” diyen Erdoğan, “Biz burada bir defa ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Eğer bu uyum olmasa zaten beraberce Cumhur İttifakı'nın içerisinde bu yolda yürüyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında HÜDAPAR’ın Hizbullah ile ilişkilerinin gündeme gelmesine gönderme yapan Erdoğan, “Şu anda HÜDAPAR'a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini zaten HÜDA PAR yetkilileri kabul etmiyorlar. Böyle bir şey yok. 'Bizim terör örgütleriyle yakından uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır. Hiçbir ilgimiz de olmaz' diyorlar” dedi.

HÜDAPAR’dan, “Tamamıyla yerli ve milli bir yapı” diye bahseden AKP’li Cumhurbaşkanı, “Bu yapıyla ilgili zaten yerli ve milli olmayan bir yapıyla bizim yol yürümemiz de mümkün değil. HÜDAPAR da Cumhur İttifakı'na desteğini bundan dolayı açıkladı. Bu desteği çok önemli ve kıymetli buluyorum” diye konuştu.

Erdoğan, Cumhur İttifakı'na yeni katılımları olumlu karşılayacaklarını da söyleyerek, "İttifakımızdaki birliktelikleri yedili masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürütüyoruz. İlkesel olarak aynı noktada buluştuğumuz tüm siyasi partilere özellikle kapımız açık. Eğer Karabağ'da buluşabiliyorsak Kızılelma'da buluşabiliyorsak aynı şekilde eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette aynı istikamet üzere buluşabiliyorsak bizim zaten ayrı kalmamız diye bir şey yok. Yani Libya'da eğer buluşabiliyorsak, Akdeniz'de aynı şekilde buluşabiliyor, Karadeniz doğal gazında aynı şekilde buluşabiliyorsak bizim istikametimiz aynı demektir” dedi.

Cumhur İttifakı'nın yeni katılımlarla genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, "Süreç içerisinde takvimi eğer aynen uygulayabiliyorsak seve seve, kapımızı kapatmamız mümkün değil. Ama şurada fazla da bir zaman kalmadı" ifadesini kullandı.