AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını devraldığı zaman İstanbul'da ağaç olmadığını iddia etti.

Erdoğan: İBB Başkanlığı görevini devraldığımda İstanbul'da ağaç mağaç böyle bir şey yoktu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

►Toplamda 814 milyon lirayı bulan millet bahçesi atık su arıtma tesisi ve bisiklet yolunu halkımızın istifadesine sunmuş bulunuyoruz. Tüm bu eserlerin, tesislerin, şehirlere ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyoruz.

► Hastanelerimiz nasıl salgın döneminde milletimizin sağlığının korunması konusunda hayati öneme sahip olmuşsa, millet bahçeleri başta olmak üzere yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür.

► İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımda görevi devraldığımda İstanbul'da ağaç mağaç böyle bir şey yoktu. Bütün yolların kenarlarını ağaçlarla, burada bir şey ifade ediyorum fidan dikmedik ağaç diktik. Fidanlar zaman alırdı onun için tüm bizim için ağaçlandırma merkezlerinden tutun ithale varıncaya kadar ağa. ithal ederek 10 yaş 15 yaş grubundan ağaçlarla istanbulumuzun yol kenarlarını bu ağaçlarla tamamen döşedik ve bir anda istanbulumuz ağaçlandırılmış oldu.

► Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz. Ve biz bundan sonra da bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız.

► Müsilaj gibi sorunların kaynağı, arıtılmadan denize bırakılan atık sulardır. Çevre ve Şehircilik Bakanıma talimatını verdim. İBB bunu niye yapmıyor, İzmir niye yapmıyor?' demeyeceğiz. Bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, bütün bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. haliç'i nasıl temizlediysek, müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız. Tabii benim korkum Karadeniz'e yayılırsa bela büyüktür.

► Yaşadığı yere saygısı ve üretimi ile değer katan insan, hayatını nerede sürdürürse sürdürsün medenidir.

►Bisiklet yolları sayesinde bu aracı tercih eden insanlarımıza kesintisiz ulaşım sağlıyoruz. Avrupa bisiklet ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız. Proje tamamlandığında Edirne'den bisiklete binen bir vatandaşımız Hakkari'ye kadar güvenli ve kolay bir şekilde gidebilecek.

► Bizde vahşi, nerede yaşarsa yaşasın vahşidir. Yaşadığı çevreyi tüketen, kirleten, çirkinleştiren, sadece alan ama ona hiçbir şey vermeyen kişi nerede yaşarsa yaşasın medeniyet dairesinin dışında demektir. Şehirlerde nice vahşinin kol gezdiğini görebiliyoruz.