AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin aşı çalışmalarında dünya üçüncüsü olduğunu öne sürdü.

Erdoğan: İki aşımız hayvan deneylerini tamamladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gebze'de faaliyete geçen TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış törenine katıldı.

Erdoğan, açılış konuşmasından önce Elektrikli Ekskavatör’ü kullandı.

Elektrikli Ekskavatör’ü kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Satışları hızlandırmamız lazım. Gerek içeride, gerek dışarıda bundan sonra bu işin pazarlamasına varım” dedi.

Erdoğan, Covid-19 aşısı ile ilgili de bazı iddialarda bulundu. "Yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından üçüncü sırada yer alıyoruz," diyen Erdoğan, "TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 8 farklı aşı 10 farklu ilaç projesi yürütülüyor. Hamdolsun aşı çalışmalarımızda iki aşı adaylarıu hayvan deneyimlerini başarılı şekilde tammaladı. Hatta bunlardan birisi etik kurulu onayını alarak insanlar üzerinde klinik çalışmalar safhasına geldi. Aşının yanı sıra ilaç geliştirme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çekenler şöyle:

"IMF'ye borcumuz artık yok. Tasarlayan üreten bir ülke konumuna geldik. Tüm bunları 18 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Herkesin ufku denizi kadardır derler. Biz kısa vadeli değil asırlık hedefler peşinde koşuyoruz. Kat ettiğimiz aşamalar elbet önemli. Yaptıklarımız hayallerimizn küçük bir parçasıdır. Gidecek çok yolumuz yazacak yeni başarı hikayelerimiz var. Kanal İstanbul gibi muhteşem projelerimiz var. 2053 ve 2071 gibi çağı aşan vizyonlarımız var.

Aşı ve ilaç geliştirme projelerimizde de önemli mesafe katediyoruz. Yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından üçüncü sırada yer alıyoruz. TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 8 farklı aşı 10 farklu ilaç projesi yürütülüyor. Hamdolsun aşı çalışmalarımızda iki aşı adaylarıu hayvan deneyimlerini başarılı şekilde tammaladı. Hatta bunlardan birisi etik kurulu onayını alarak insanlar üzerinde klinik çalışmalar safhasına geldi. Aşının yanı sıra ilaç geliştirme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor."